Túl az ötvenen: újra itt a Szegedi Ifjúsági Napok

19/08/27 kedd
ujnemzedek.hu
Immár 51. alkalommal rendezik meg a Szegedi Ifjúsági Napokat, vagyis a SZIN-t. A fesztivál számos neves hazai és nemzetközi világsztár koncertjeivel várja augusztus 28. és 31. között a Tisza partján a bulizni vágyókat egy utolsó, közös nyárbúcsúztatásra.

Az első napon olyan hazai előadók igyekeznek megalapozni a hangulatot, mint Majka, a Hősök, az Elefánt és a Brains. De a rock szerelmesei sem maradnak jó koncertek nélkül: fellép ugyanis a USEME, a Supernem, a Road és a Depresszió is. Az estét a holland Grammy-díjas DJ, a megannyi kollaborációjáról is ismert Afrojack zárja.

A második nap külföldi sztárfellépője a brit elektropopot játszó Clean Bandit, akik 2015-ben robbantak be Rather Be című – ezért a Grammyt is elnyert – számukkal a köztudatba. A magyar együttesek közül színpadra lép, többek között a Punnany Massif, a Margaret Island, a Blahalouisiana, az Intim Torna Illegál, a Cloud9+, Szabó Balázs bandája és az Ocho Macho is.


Fotó: Pixabay

Először koncertezik Szegeden – egyúttal Magyarországon is – a barcelonai születésű spanyol-német Alvaro Soler, aki Jennifer Lopezzel is készített közös dalt El Mismo Sol címmel. A külföldi énekes előtt Rúzsa Magdi és a Honeybeast is fellépnek még a Borsodi Nagyszínpadon.

Azoknak sem kell aggódni, akiket annyira nem érdekelnek koncertek: lesz többek között karaoke-színpad, tánctér, de pihenőzónák és óriáskivetítő is.

A fesztiválnak saját applikációja – elérhető Androidra és iOs-re – is van, ami tartalmazza a térképet, az előadók sorát és azt is be lehet rajta állítani, hogy figyelmeztessen minket kedvenc koncertünk kezdete előtt. De a leghasznosabb funkció talán a SZIN fizetőeszközéhez, a Festipay kártyához kapcsolódik: nyomon követhetjük pénzügyi tranzakcióinkat, sőt az applikáción keresztül tölthetünk fel rá pénzt is. A kártya regisztrálása után pedig, ha esetleg azt elvesztettük egy érintéssel letilthatjuk számlánkat.

Forrás: magyarhang