„Tehetséggel fel!” – pályázat középiskolásoknak

18/06/07 csütörtök
ujnemzedek.hu
Az Oktatási Hivatal és az Országos Tudományos Diákköri Tanács kezdeményezésére a középiskolai tanulmányi versenyek legkiválóbb résztvevői, akik idén a felsőoktatásban folytatják tanulmányaikat, 2018. június 13-ig a következő tanévre szóló komoly szakmai és anyagi támogatást jelentő ösztöndíjat pályázhatnak meg.

1. Mi a „Tehetséggel fel!” Felsőoktatást Megkezdő Kutatói Ösztöndíj?

A „Tehetséggel fel!” Ösztöndíj célja, hogy azok a fiatalok, akik valamely megnevezett középiskolai tanulmányi versenyen meghatározott eredményt értek el, már a felsőoktatási tanulmányaik kezdetétől támogatást kaphassanak ahhoz, hogy kutatási ismereteket szerezzenek, kutatómunkát végezzenek.

2. Ha nyerek, milyen támogatásban részesülök?

A pályázat nyertesei két típusú támogatást kapnak:

  • Ösztöndíjat, amelynek összege havi nettó 50 000 Ft/fő.
  • Témavezetői támogatást, amely segítségedre lesz a kötelezően teljesítendő feladatok/vállalások megoldásában.

A témavezetőt az ösztöndíj elnyerése esetén kell kiválasztani, ehhez az a felsőoktatási intézmény, amelyben elnyerted a támogatást, segítséget nyújt majd.

3. Milyen időszakra szól az ösztöndíj és a témavezetői támogatás?

  • 5 hónap (2019. február 1. – 2019. június 30., keresztféléves képzésben részt vevők esetén)
  • 10 hónap (2018. szeptember 1. – 2019. június 30.)

4. Meddig pályázhatok?

A pályázatok beadási határideje 2018. június 13., legkésőbb ezen a napon kell, hogy postára add a pályázati anyagaidat (a postabélyegző alapján ellenőrzik).

5. Mit kell tennem, ha pályázni szeretnék?

Amennyiben pályázni szeretnél, olvasd el a pályázati kiírást és a kapcsolódó dokumentumokat, amelyek elérhetőek ide kattintva. A pályázati csomagból Rád vonatkozó dokumentumokat pedig itt éred el!

További részletekért, szükséges információkért, beszerzendő dokumentumokért olvasd el a pályázat teljes kiírását, amelyet ide kattintva tudsz átböngészni.