Tehetség Roadshow: öt állomás, rengeteg program és jó hangulat

18/04/25 szerda
ujnemzedek.hu
Az Új Nemzedék Központ szervezésében megvalósuló Tehetség Roadshow az idei tanév során is számos helyszínt érintett az országban.

Öt állomásra jutottunk el: Esztergomba, Pápára, Budapestre, Jászapátiba és Szekszárdra látogattunk el ebben a tanévben. Mindegyik helyszínen tehetségek, hírességek és sportolók várták a résztvevőket.

Jávor Balázs, az Új Nemzedék Központ Nonprofit Kft. tehetségfejlesztési igazgatója szerint a szervezésnél fontos szempont volt, hogy a a tehetséggondozás különböző szereplőit összekapcsoljuk. Ennek köszönhetően a már felismert tehetségek a tehetséggondozó műhelyek által útmutatást kaptak arra nézve, hogy milyen lehetőségeik vannak - azaz hova, mely szervezetekhez fordulhatnak, mely programokba érdemes bekapcsolódniuk.

Az általános iskolás korú gyermekeket a szervezők játékos és interaktív standokkal várták, de természetesen a tehetségek is megmutathatták magukat. Volt olyan állomás, ahol a résztvevők interaktív zenegéppel ismerkedhettek meg, a vívósarokban lehetőség volt a sportág gyakorlására tapasztalt vívók irányításával, a Futura élményközpont látványos kísérletekkel készült, de volt népzenei stand és kreatív sziget is, ahol a kicsik figurákat készíthettek szalmából, textilből és termésekből. Nagy sikert aratott a slam poetry bemutató és a gyerekek a látássérültek világát is jobban megismerhették - ezzel fejlesztve a szociális érzékenységüket.

A szülőknek és pedagógusoknak a foglalkozások ideje alatt dr. Duró Zsuzsa gyermekpszichológus és Üvegesné Ozorai Hortenzia tartottak előadásokat.