Te is felelős vagy! Gyere és nézd meg, hogyan tehetsz többet a környezetedért

17/03/28 kedd
ujnemzedek.hu
Magyarországon először 2017. április 3-án rendezik meg az Első Közösségi Felelősségvállalási Konferenciát, amelynek alcíme: Mentés másként. A rendezvényre az ország minden pontjáról várnak résztvevőket Budapestre a Duna Palotába.

Egy eldobott pille palack, egy félig megrágott szalámis zsemle, egy jó, de megunt ruhadarab. Egy óceán, ami levegőért kiált, egy éhes száj, aminek nem jut étel, egy kopott kabát, egy az „életből kikopott” emberen! Ugye van összefüggés? Felelősség az élet minden területén. Tanuljuk meg, hogyan kell felelősen élni, hogy átadhassuk gyerekeinknek is, és így unokáinknak már természetes lesz! – írják a rendezvény közleményében.

Egyik fő témájuk az élelmiszermentés lesz, ahol olyan szervezetek képviselői beszélnek a friss trendekről, mint a Budapest Bike Maffia, a Heti Betevő, a Magyar Élelmiszerbank, a Felelős Gasztrohős, Tesco és a Magyar Éttermek és Szállodák Szövetsége. Rajtuk kívül még számos más szakértő és önkéntes hívja fel a figyelmet a tudatos gondolkodás jelentőségére.

Ha szeretnéd fejleszteni magad közösségi környezettudatosság téren, látogass el a konferenciára! Itt tudsz regisztrálni a rendezvényre. A részletes programleírást pedig ide kattintva nézheted meg.

Az expóval egybekötött konferencia fővédnöke Novák Katalin, a Nemzeti Önkéntes Tanács elnöke, család- és ifjúságügyi államtitkár, akit Ekler Gergely, az Új Nemzedék Központ ügyvezetője képvisel a rendezvényen. A HAT Alapítvány által rendezett fórum zárásaként az est különleges eseménye lesz a hazánkban egyedülállóan infokommunikációs akadálymentesítéssel játszó Hadart Színház előadása.