Szombaton láthatjuk David Attenborough új sorozatát

18/03/23 péntek
ujnemzedek.hu
10 év után újra rátapadhatnak a képernyőre a természetbarátok - meg persze azok is, akik csak úgy szimplán imádják David Attenborough munkáját.

A Bolygónk, a Föld című sorozat négy évig készült, negyven országban forgatták, és összesen negyvenkét operatőr dolgozott rajta. A természetfilm-sorozat zenéjét pedig nem más, mint a méltán híres zeneszerző Hans Zimmer készítette. 

A 91 éves Attenborough dzsungeleken, sivatagokon, hegyeken, szigeteken, szavannákon és városokon keresztül mutatja be különböző állatok élőhelyeit, valamint túlélési stratégiáit. A természetjárás szuperhőse eddig is csodás filmekkel látta el rajongóit, de a most készült sorozatnál olyan technikai eszközöket is használtak, mint az  előre elhelyezett és beállított kamerák vagy a dónok. 

A Bolygónk, a Föld második évadának első epizódját szombaton 13:55-kor adja le műsorában a Spektrum, a második részt pedig vasárnap délután ugyanebben az időpontban. A következő négy részt ebben az időpontban vetítik a következő két hétvége napjain is.