SzakMÁzz! Budapest Pályaválasztási Kiállítás

17/10/04 szerda
ujnemzedek.hu
"Pályaválasztási Kiállítás megszervezésével segítséget szeretnénk nyújtani a szakmaválasztáshoz kapcsolódó információk megszerzésében és a megfelelő elképzelés kialakításában a pálya-, szakma- és iskolaválasztás előtt álló, elsősorban általános iskolás tanulók, valamint a szakképzettséggel nem rendelkező középiskolások részére." - írják a szervezők.

SzakMÁzz Budapest fényképe.

Október 10-11-én idén is megrendezik a pálya- és iskolaválasztás előtt állók számára a SzakMÁzz! Budapest Pályaválasztási kiállítást, ahol az érdeklődők a fővárosi szakképzési centrumok és nem állami fenntartású intézmények képzéseivel, közel száz szakmával ismerkedhetnek meg. 

A rendezvény célja egyben a figyelemfelkeltés is, amely arra irányul, hogy bemutassa a szakképzettség és a magasabb szakmai, iskolai végzettség megszerzésének esélyt növelő hatását a munkaerő-piacon. A két napos Pályaválasztási Kiállítás rendezvény az elmúlt években közel 7000 fő látogatót vonzott és kiváló visszajelzéseket kapott mind a kiállítók, mind a látogató diákok részéről. Emelett a résztvevők a munkaerőpiaci helyzetről és a hiányszakmákról is tájékozódhatnak.

Kiemelt célcsoportként tekintik a szülőket, pedagógusokat, akik a részükre nyújtott információk birtokában segíteni tudják a fiatalokat pályaválasztási döntésük meghozatalában.

A rendezvénynek a Hungexpo Budapesti Vásárközpont ad majd helyet. Amit érdemes még tudni, hogy mindkét nap ingyenes lesz, 9 és 16 óra között várják az érdeklődőket. Az eseményhez Facebookon is lehet csatlakozni