Segíts nevet adni a gorillabébinek!

18/03/28 szerda
ujnemzedek.hu
A tavaly december 23-án született gorilla gyerek még mindig nem kapta meg végleges nevét, mivel a három felmerülő név közül nem tudtak választani gondozói.

Az állatker munkatársait az is hátráltatja a névadásban, hogy nem tudták még megállapítani a kicsi nemét. Erre azt a megoldást találták ki, hogy olyan neveket keresnek, amelyek mind a két esetben illenek majd az állathoz. A lehetséges neveket az állatkert oldalán posztolták ki, ahol a szavazást is elindították.

A nevek nagyon különlegesek:

 

  • Indigo – az egész világon, így Afrikában is elterjedt vándorszó, amelyet névként is szoktak használni. Eredetileg az indigófestékre, annak színére, illetve az előállításának alapjául szolgáló növényre utaló elnevezés, amely végső soron az ógörög nyelvre vezethető vissza.
  • Ithemba – Az Afrika déli részén beszélt nguni nyelvekben (pl. zulu, xhosa, ndebele) a szó, illetve név jelentése: bizalom, remény. Egyes nyelvjárásokban themba alakban használják.
  • Ukusinda – A Kelet-Fokföldtől Zimbabwéig terjedő területen beszélt ndebele és xhosa nyelvek szókészletéből származó szó és név, amelynek jelentése: túlél, fennmarad, megmenekül.

Ha te is leadnád voksodat egy név mellé, akkor ide kattintva megteheted!