School is coming - a Trónok Harcának jogi és politikai elemzése

17/09/04 hétfő
ujnemzedek.hu
Westeros világa immár 7 éve szegezi minden tavasszal ( na jó, néha nyáron) a képernyők elé rajongók millióit, nembeszélve a könyvekről, melyek két évtizede kezdték megrajzolni a legnépszerűbb fantasy-sorozat körvonalait. A HBO eposza azonban - véren, viszályon és vendettákon túl- számos, politikailag releváns témát vet fel, valamint érdekes jogi problémákat feszeget. - írják az esemény beharangozójában.

Igen, mivel egy óriási nagy beszélgetésre és sorozatelemzésre invitálnak minket az ELTE ÁJK HÖK szervezésében. 

A Trónok harca volt az a sorozat, amely nyitányként vezette fel tavaly indult kari rendezvénysorozatot -jog és politika a fantasy világában - , ahol összesen több mint 2000 résztvevő hallgathatott okfejtéseket és teóriákat a fantasy különböző világairól: szó volt a gyűrűk uráról, Harry Potterről, és a csillagok háborújáról is! Az előadások célja kezdettől fogva a szórakozás és szakmaiság egybeforrasztása volt, és ezért döntöttek úgy, hogy a legnépszerűbb, legaktuálisabb filmek és sorozatok segítségével kötik össze a lehető legszórakoztatóbb módon a kellemeset a hasznossal.

A hét kiráylság sorsdöntő eseményeinek kommentálására az egyetem három, e témában veteránnak számító oktatómentora, Dr. Hoffman István közigazgatási jogász, Dr. Tóth Csaba politológus, és Dr. Kisteleki Károly jogtörténész vállalkozik, és az általuk kiválasztott jelenetek mentén nyerünk bebocsájtást a trónöröklés rendjébe, a káosz jótékony hatásaira, vagy a véres mennyegzőhöz fűződő jogi problematikába, hogy csak pár témát említsünk ízelítőként.

Az előadás végén lehetőségetek lesz írásban kérdéseket intézni előadóinkhoz a témával kapcsolatban!

Az eseményről további információk itt olvashatók.