Nemsokára büntetlenül szétverheted a haverod - egy párnával

17/03/21 kedd
ujnemzedek.hu
Április 1-én rendezik meg világszerte a nemzetközi párnacsata napot. Japánban közben elkészült a harci párna is.

A különleges eszközt gyártó  japán cég szerint a párnák megtervezésénél a legfontosabb szempont az volt, hogy ne okozzanak sérülést. Ezért sem címke, sem gomb, sem egyéb olyan dolog nem található rajta, ami felsérthetné a bőrt. Szerintük a 35X50 cm-es méret az ideális, ha komolyan akarjuk venni a harcot.

A tökéletes fegyver (Kép: http://item.rakuten.co.jp)

Az internetes lexikon szerint a párnacsatát az energiák veszélytelen levezetése miatt játsszák. Nincsenek kialakult szabályai, a játékmódot a helyzet dönti el. A párnacsatában a játékosok csapatokban vagy "mindenki mindenki ellen" módon harcolnak, a cél az ellenfél megtámadása párnával és ütéseinek kivédése.

Ezekkel maximum az álmainkban érdemes küzdeni (Kép: Pinterest)

De minek is ennél jobban magyarázni a dolgot. Nehéz lenne olyan fiatalt találni, aki legalább egy párnacsatában ne vett volna már részt életében. 2016-ban a világ 140 országában rendeztek "hivatalos" harcot, idén várhatóan még több helyszín csatlakozik majd a különleges eseményhez.

A dátum: április 1.!

A tavalyi április 2.-a után talán királyabb időpont a bolondok napja - rengeteg helyszínen várják az ütlegelni vágyókat. Budapesten. Az esemény eventjét itt találhatod, de előljáróban pár tudnivaló és szabály:

Gyülekező 15:00-tól a Hősök terén! Kezdés 15:30-kor a jelre.
Játékszabályok:

1. Puha párnát hozz!

2. Csak párnás embert üss!

3. A csata addig tart, ameddig tart.

+1. A fotósokra vigyázz!

Naná, hogy az Új Nemzedék sem maradhat ki egy ekkora buliból - a Tatabányai Közösségi tér például tuti benne van: ők a Puskin Művelődési Ház mellett készülnek ölre menni, igaz, április 4-én. Az ő szabályzatuk így néz ki:

- csak és kizárólag puha párnát használj

- csak olyan durván üss, amit te is eltudsz viselni

- kíméld a párnanélküli embereket és a fotósokat

- ha szemüveges vagy, a csata előtt tedd biztonságos helyre

Tuti lesznek még érdekes helyszínek - a budapesti Közösségi Terünk eseményét pl. ide kattintve érheted el - érdemes csekkolni a fácsét és guglit, hátha a környékeden is alkalmad nyílik a püfölésre! Már csak azért is, mert jelenleg egy amerikai egyetem tartja a csúcsot - a legtöbben eddig (a hivatalos adatok szerint) az UC Irvine-n ütötték egymást. Ez az egyetem már magáénak tudhatja a legnagyobb vízipisztoly-csatáért és a legnagyobb kidobós játékért járó címet, úgyhogy a párnacsatával csak tovább gazdagították a trófeagyűjteményt, amit egy Guinnes-rekorddal is megtoldottak - érdemes lenne itthon  is rámenni a világcsúcsra!