Nem elég a száz százalék!

19/05/07 kedd
ujnemzedek.hu

A Liverpool szurkolói bizonyára szívesen emlékeznek vissza 2005 május 25-re, hiszen aznap este nyerte meg a klub (története során ötödik alkalommal) a legrangosabb európai kupasorozatot. A döntőt az AC Milannal játszották s a félidőben már 3:0-s hátrányban voltak. Azonban a „vörösök” a második félidőben zsinórban háromszor is a kapuba találtak, s ezzel hosszabbításra mentették a mérkőzést, amit később tizenegyesekkel meg is nyertek.

 

Nem kisebb csodára készülnek ezalkalommal sem a Mersey-partiak, azzal a különbséggel, hogy ma este a Barcelona ellen lépnek pályára, és most nem 45, hanem 90 perc áll a rendelkezésükre, hiszen a Camp Nou-ban a „gránátvörös-kékek” gyakorlatilag eldöntötték a mérkőzést a 3:0-s végeredménnyel. A helyzetet súlyosbítja, hogy Roberto Firmino mellett Naby Keita és Mohamed Salah sem fog pályára lépni. Ebből a legfájóbb természetesen az egyiptomi csatár hiánya lesz, aki a hétvégi Newcastle elleni bajnokin szenvedett agyrázkódást.


Forrás: Pixabay

Márpedig a Liverpoolnak minden fegyverére szüksége lesz, hogy csodát tegyen az Anfield Road-on, hiszen megeshet az a szerencsétlen helyzet az angolokkal, hogy se a Bajnokok Ligáját, se a Premier Leaguet nem nyerik meg. Hiszen míg a BL-ben a saját kezükben van a sorsuk, a bajnokságot már csak akkor nyerhetik meg, ha a Manchester City pontot veszít, ami a kékekkel utoljára januárban fordult elő, s azóta mind a tizenhárom bajnoki mérkőzésüket megnyerték, és semmi jele annak, hogy az utolsó fordulóban ez változzon...

 

Visszatérve a BL-re, a Pool legfontosabb feladata – amellett persze hogy legalább három gólt rúgjon – az, hogy ne kapjanak egyetlen gólt sem, hiszen akkor már ötöt kellene rúgni a továbbjutáshoz, amire utoljára majdnem egy éve, tavaly májusban volt csupán példa, akkor a Levante hazai pályán 5:4-re verte meg a katalánokat.

 

Egy szó, mint száz: a Liverpool két esetben juthat tovább:

 

a.) vagy legalább három gólt lő, és egyet se kap (ez esetben a tizenegyesek döntenek a párharc kimeneteléről),

b.) vagy pedig lőnek otthon négyet, ami a BL-ben a Barca ellen utoljára a Bayern Münchennek sikerült – igaz akkor BL győztesek is lettek a bajorok.

 

A Liverpool tehát ebbe, illetve a 2005-ös sikerbe kapaszkodhat. Bárhogyan is alakul a ma esti mérkőzés, egy dolog biztos: a száz százalék ma este kevés lesz.