Nagy érdeklődésre tartott számot az Új Nemzedék Központ és az ELTE PPK közös rendezvénye

19/05/13 hétfő
ujnemzedek.hu
Véget ért az ELTE PPK és az Új Nemzedék Központ által közösen rendezett Kreativitás és tehetség konferencia. Két nap alatt közel ötszázan vettek részt a magyar és angol nyelvű előadásokon, amelyeket hazai és külföldi szakemberek tartottak.

Nagy sikerrel zajlott a május 10-11 között rendezett Nemzeti Tehetség Program támogatásával megvalósuló Kreativitás és tehetség konferencia. A projekt elsődleges célja a kiemelkedő tehetségű hazai és határon túli magyar diákok, tehetséggondozó szakemberek tudományos tájékozottságának bővítése, a nemzetközi kapcsolatrendszer fejlesztéséhez hozzájáruló programok támogatása és megszervezése volt.

A kétnapos eseményen a terület legfrissebb hazai és nemzetközi kutatási eredményeit, jó gyakorlatait mutatták be a meghívott oktatáskutatók és gyakorlati szakemberek. A program kiemelt külföldi előadói a tehetséggondozás nemzetközi szinten meghatározó szaktekintélyei, Dr. Sally M. Reis és Dr. Joseph S. Renzulli voltak, akik az elmúlt évtizedekben azon dolgoztak, hogy támogatást nyújtsanak a fiatalok kreativitásának, tehetségének fejlődéséhez, tanulási eredményességük növeléséhez.

A konferencia második napján az Új Nemzedék Központ több szakmai tevékenységével is bemutatkozott a pedagógusokból és tehetségügyi szakemberekből álló közönség előtt. A Minősített Tehetséggondozó Műhelyek közül nyolc intézmény is bemutatta jógyakorlatait, valamint külön szekcióban kapott helyett a Digitális Immunerősítő Program is.

A plenáris előadók táborát erősítette többek között Dr. Fodor Szilvia is, aki az Új Nemzedék Központ „Tehetség Mozaik” nevű tehetség felismerő eszközének fejlesztésében vett részt. A személyes tehetségmentorálás nemzetközi tapasztalatait ismertette Daniel Patrick Balestrini, a regensburgi egyetem oktatója, aki a 2005 óta Németország-szerte folyamatosan működő programot, a Cyber Mentor Programot mutatta be. Két nap alatt közel ötszázan vettek részt a magyar és angol nyelvű előadásokon.

Az eseményen készült fotókat az alábbiakban tekinthetitek meg:

Köszönjük, hogy velünk tartottatok!