Már Szolnokon is várunk titeket!

16/11/08 kedd
ujnemzedek.hu
A fiataloknak kell egy hely, ahová akár naponta többször is be lehet ugrani, ahol a „szabadfoglalkozások" mellett hasznos előadások és képzések is segíthetnek a mindennapokban. Az Új Nemzedék Szolnoki Közösségi Tér ezt a szerepet tölti be

Szolnokon is megnyitotta kapuit az Új Nemzedék Közösségi Ter a Kossuth Lajos út 18. szám alatt. A fiataloknak szánt helyet Dr. Illés Boglárka ifjúságpolitikáért- és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár és Molnár Iván önkormányzati képviselő adta át. A meghívott díszvendégek mellett a megnyitó főszereplői azok voltak, akik a jövőben is használni fogják a tér adta lehetőségeket.

Dr. Illés Boglárka ifjúságpolitikáért- és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár visszaemlékezett azokra az időkre, amikor még ő is a budai Kontatktpont munkatársa volt.

Megemlítette, hogy mennyi munkával és odafigyeléssel járt egy ilyen irodatér létrehozása, kitért a jelenlévő kollegák tevékenységére és megköszönte mindenki munkáját. „Én abban bízom, hogy ez a közösségi tér is sikeresen fog működni a jövőben. Fontosnak tartom megemlíteni, hogy Szolnok azokhoz a városokhoz tartozik, ahol kiemelt figyelmet kapnak a fiatalokról és az ifjúságról ügyek, melyek folyamatos fejlesztés alatt állnak azért, hogy ez a generáció jól érezze magát a városban.”

Kifejtette: azt szeretnék, ha még inkább előtérbe kerülnének a fiatalok problémái, ha a közösségi térbe betérők számára hasznosítható információkkal tudnának szolgálni a helyi munkatársak, legyen szó itt a vállalkozóvá válástól kezdve a továbbtanuláson át az ifjúsági munkáig bezárólag bármiről.  

A megnyitón köszöntő beszédet mondott Molnár Iván önkormányzati képviselő, aki elmondta: a város jövője a fiatalok kezében van. „Az elmúlt években észrevehető volt, hogy sokat foglalkoztunk az ő ügyeikkel, de ezzel párhuzamosan felmerült az a probléma is, hogy kellene egy olyan helyszín, ahol a nekik szóló programok, foglalkozások megvalósulhatnának. Mindenképpen célunk ezzel a térrel, hogy a szolnoki fiatalok szórakozhassanak, jól érezzék magukat és legyen egy hely, ahol elmondhassák véleményüket is. A legfőbb szempont azonban, hogy Szolnok megtartsa a fiataljait – hogy ez a generáció rájöjjön, mennyire jó itt élni.”

Hozzátette: ebben a közösségi térben beszélgethetnek, internetezhetnek, tanulhatnak akár, de a lényeg, hogy mindezt egy közösség részeként tehetik meg.

Az ünnepélyes szalagavatás után a DarkSide break tánccsoport előadása színesítette a megnyitót. A megnyitó zárásaként egy fiatal tehetség, Csabai Bernát, 19 éves amatőr fényképész alkotásait tekinthették meg a látogatók. Bernát azt is felajánlotta, hogy ha a fotózás iránt érdeklődők a közösségi térben összefutnak vele, bármikor szívesen segít a szakma alapjainak elsajátításában.

 

A korábban Új Nemzedék Kontaktpont néven működő ifjúságsegítő iroda, mára közösségi térré alakult át. A szolnoki munkatársak szeretettel fogadják azokat a kisebb-nagyobb önkéntes csapatokat, fiatal tehetségeket, és érdeklődő csoportokat, akik szeretnék kihasználni az új helyszín adta lehetőségeket, és akik szándékoznak saját ötleteket megvalósítani. A Közösségi Tér munkatársait az alábbi elérhetőségen találhatják meg az érdeklődők: Nagy Krisztina, Közösségi Tér vezető, email cím: nagy.krisztina@unp.hu telefonszáma: +3670/330-5395. Rezák Tamás ifjúságszakmai koordinátor, email cím: tamas@unp.hu telefonszáma: +3630/597-7378. Weboldal: www.ujnemzedek.hu, Facebook oldal: facebook.com/ujnemzedekszolnok

Az EFOP-1.2.3-VEKOP-15-2015-00001 – „Komplex ifjúsági fejlesztések – új nemzedék újratöltve” című kiemelt projekt részeként létrejött Közösségi Tér szakemberei a következő 5 évben azon dolgoznak majd, hogy növeljék a fiatalok társadalmi aktivitását, erősítsék a nyitott, elfogadó és befogadó szemléletmódot a helyi ifjúsági munka, valamint az önkéntesség eszközével.