Legyőznéd a gravitációt? Bejönne egy mesterséges vulkánkitörés?

18/09/19 szerda
ujnemzedek.hu
A Kutatók Éjszakája egy Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat - Magyarországon több mint 2 és fél ezer különböző programmal várják az érdeklődőket, idén először két napon át, szeptember 28-án és 29-én.

Szórakoztató, inspiráló előadásokon, kísérleteken, laborbejárásokon és további játékos programokon keresztül minden korosztály megismerkedhet a tudományos kutatás legújabb felfedezéseivel. 

És lesznek érdekes programok? Az tuti!

Idén, az ország különböző városaiban, 186 helyszínen várják az érdeklődőket, akik kedvükre válogathatnak a 2652 program közül. A legtöbb esemény már felkerült a Kutatók Éjszakája hivatalos oldalára, amit viszont érdemes észben tartani, hogy a rendezvény ugyan teljesen ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 

  • Hogyan győzhető le a gravitáció?
  • Mit csinál egy hidrobiológus?
  • Mit jelent a mechanikai feszültség?
  • Hogy hozható létre egy mesterséges vulkánkitörés?

Ezekre a kérdésekre biztosan választ kapsz majd az előadásokon épp úgy, ahogy további izgalmas tudományos kérdésekre is.


Ahhoz, hogy megtudd, milyen előadások lesznek hozzád legközelebb, érdemes segítségül hívni az esemény weboldalán található "Programok szűrése" menüpontot. Itt szűkítheted a kört akár városra, témakörre vagy településre is.   

Csatlakozz a Facebook-eseményhez vagy csekkold a további részleteket a hivatalos weboldalon.