Legyél egy napra űrhajós, irány a Millenáris!

17/07/05 szerda
ujnemzedek.hu
Ez nem vicc, most tényleg megtapogathatod a NASA különleges küldetései során használt szkafandereket, a felfedezések során begyűjtött holdkőzeteket, egy életnagyságú, igazi holdjárót, illetve a rakéták és űrkapszulák élethű mását. Ettől menőbb már tuti nem lesz!

Vágj bele 2017. július 1. és szeptember 11. között a Millenárison életed legnagyobb űrkalandjába a Gateway to Space nemzetközi űrkiállítással, ami négy ország meghódítása után még több interaktív játékkal tér vissza Magyarországra. Merülj el az űrutazás lélegzetelállító történetében és tapasztald meg, milyen érzés asztronautának lenni!

Több mint 3000 négyzetméternyi területen ismerheted meg az emberiség legnagyobb felfedezéseit, kezdve a korai álmodozóktól, akik elsőként építették meg saját űrrakétájukat, át az eseménydús 20. századon, amikor a Holdra szállásért folytatott űrversenyben küzdöttek meg egymással a nemzetek, egészen a naprendszer határának feltérképezéséig!

Vedd szemügyre testközelből és vizsgáld meg a US Space and Rocket Center több száz darabból álló lenyűgöző gyűjteményét, a NASA különleges küldetései során használt szkafandereket, a felfedezések során begyűjtött holdkőzeteket, egy életnagyságú, igazi holdjárót, illetve a rakéták és űrkapszulák élethű mását!

Aprópó holdkőzetek:

Egy napra te is űrhajós lehetsz! 

Ha sokat fantáziáltál arról, milyen lehet egy asztronauta bőrébe bújni, van egy jó hírünk! A program kiképzőtáborában próbára teheted űrhajós képességeidet! Megbirkózol a gravitációs erővel? Végre tudsz hajtani egy űrküldetést? El bírsz kormányozni egy igazi űrhajót? Interaktív VR játékok során könnyedén kiderítheted!

Érdemes követni a Getway to Space Budapest Facebook és Instagram oldalát is, hiszen rengeteg érdekességet, hasznos információt és tudományos tényt olvashatsz az űrkutatás, űrhajózás témájában. 

Csatlakozz az eseményhez a Facebook-on, a jegyeket pedig az alábbi oldalon tudod megvásárolni. 

Egy kis ízelítő, milyen volt az idei kiállítás Varsóban.