Kvízkérdés: ócska vagy szuperjó Stephen King-filmet avatunk a héten?

17/08/03 csütörtök
ujnemzedek.hu
A Setét tornyon kívül harcba száll egy francia és egy amerikai romantikus film is. MOZIBEMUTATÓK!

Minden, minden - Everything, Everything
magyarul beszélő, amerikai romantikus dráma, 96 perc, 2017

Adott Maddie, adott Olly, egyik fiú, másik lány, zombik sehol, ergo ebből szerelem lesz. Namost a bibi, hogy Maddy egy veleszületett betegség miatt totál ingerszegény környezetbe lett száműzve - érsd: a lakását nem hagyhatja el, így a szomszéd sráccal (Olly)először telefonüzenetekkel meg az ablakon keresztül bonyolódnak komolyan kusza érzelmi gombolyogba. 

Javasoljuk-e? 

Tetszett a Csillagainkban a hiba? Hát az 500 nap nyár? Akkor IGEN.

Ötven tavasz
feliratos, francia romantikus film, 89 perc, 2017

Aurore elvált, és nemrég a munkáját is elvesztette. Egyre lejjebb csúszik a társadalmi ranglétrán. Váratlanul kiderül, hogy hamarosan nagymama lesz, és hirtelen összetalálkozik legnagyobb fiatalkori szerelmével is. Aurore úgy dönt, kézbe veszi saját életét, és elhatározza: most jött el az újrakezdés ideje. 

Javasoljuk-e?

Végülis a mozik többségében van légkondi.

Setét Torony - The Dark Tower
magyarul beszélő, amerikai sci-fi kalandfilm, 95 perc, 2017

Fura western-dark fantasy-horror mix/katyvasz a zseniális/kutyaütő Stephen King tollából. A regényfolyam több ezer oldal, így kérdéses, hogy az eddig forgatókönyvíróként boldoguló/bénáskodó Nicolaj Arcel mit rakott össze a rendezői székben üldögélve. A fedélzeten mindenesetre Idris Elba és Matthew McConaughey, előbbi a Harcos, az utóbbi a Fekete Ruhás Ember, célpont a Setét Torony, mely valamiféle csomópontot jelöl a King-univerzumban. Minden mindennel összefügg - nagyon drukkolunk, rossz érzésünk azonban nem szűnik mocorogni a szívszekrény aljában.

Javasoljuk-e?

Végülis a mozik többségében van légkondi.