Könyvek, amiket idén már a mozivásznon is láthatunk

18/07/11 szerda
ujnemzedek.hu
Egy könyvet filmre vinni mindig veszélyes mutatvány, hiszen sokan vannak, akik szerint a filmek nem adják vissza a teljes könyv világát és történéseit. Hunyjunk most szemet efelett és nézzük meg, mely könyvekből készül idén film és mit érdemes csekkolni a moziba.

A listát, amit összeszedtünk, kezdjük azokkal, amiket már most megnézhetsz filmen és sorban haladunk majd a még csak most premierre kerülők felé. 

1. A víz érintése

Richard ​Strickland egy küldetéssel van megbízva, a Dél-Amerikai esőerdők sűrűjében kell megtalálni egy titokzatos „Lényt”, amiről a helyi törzsek legendái és mondái is rettegéssel beszélnek. Strickland missziója nem egyszerű és nem veszélytelen. Kitartó erőfeszítések árán rátalálnak a dzsungel mélyén a „Teremtményre”, amit korábban még elképzelni sem tudtak. A kétéltű lényt a baltimore-i Occam Űrkutató Központba szállítják, ahol kísérleteknek vetik alá. Ekkor a történet nem várt fordulatot vesz. A lény és az intézet egyik női alkalmazottja között romantikus szerelem bontakozik ki. 

2. Nap nap után

„A" sohasem tudja előre, hogy másnap hol fog ébredni, és kinek a személyiségét fogja felvenni. Már rég beletörődött ebbe, sőt kialakította saját életstratégiáját is: Ne kötődj senkihez! Maradj észrevétlen! Ne avatkozz bele semmibe! Minden megy is a maga útján rendesen, mígnem egy reggel „A" Justin testében ébred, és találkozik a fiú barátnőjével, Rhiannonnal. Attól a pillanattól fogva „A" jól bevált szabályai értelmüket vesztik, mert főhősünk nap nap után a lánnyal akar lenni. David Levithan az írói képzelet új távlatait nyitja meg. A szerző feltárja az olvasó előtt egy magával ragadó történetben „A" életének és szerelmének bonyolultságát, melyből kiderül, vajon Rhiannon képes lesz-e igazán szeretni a mindennap valaki más testében formát öltő „A"-t.

3. Love, Simon

Simon egy átlagos tini, akiben ugyan azok a kérdések dübörögnek, mint bármelyik átlag társában. Király barátai vannak, buliznak, szórakoznak és közben keresik önmagukat. Viszont Simonnak van egy óriási titka. Egyik nap levelzni kezd egy Blue nevű fiúval, ő az egyetlen, akinek felfedi féltve őrzött titkát, de a levél illetéktelen kezekbe kerül és egyik napról a másikra az egész iskola szembesül azzal, mit is rejtegetett idáig Simone. 

4. Éjjeli napfény 

A ​17 éves Katie Price egy ritka betegséggel küzd: minimális mennyiségű napfény is halálos fenyegetés a számára. Napközben otthon ül és próbálja eltölteni tanulással és zenéléssel az idejét, egyetlen társaságul csupán megözvegyült apja és a legjobb barátnője. Az egyetlen amit Katie minden nap vár, az az, hogy lemenjen a nap. Ilyenkor fogja a gitárját, és a helyi pályaudvaron játszik a jövő-menő utasoknak. Egy ilyen este találkozik személyesen
Charlie Reed-el, a szomszéd sráccal, akit egész életében bámult az ablakon át. Miközben támogatják egymást céljaik elérésében, és egymásba szeretnek a nyári éjszakák leple alatt. 

5. To all the boys I’ve loved before – A fiúknak, akiket valaha szerettem 2018

Lara Jean Song Covey minden fiúnak írt egy levelet, kibe valaha szerelmes volt. A levelekben nem kíméli a srácokat, őszintén és velősen fogalmaz róluk, leírva a legtitkosabb gondolatait is. Persze ezek a levelek már csak akkor születtek, amikor Lara már nem akart szerelmes lenni. Amolyan búcsúlevelek, részei az elengedésnek. 

"Onnantól fogva úgy tudom megenni reggel a gabonapelyhet, hogy közben nem azon jár az eszem, vajon ő is banánnal szereti-e a Cheeriost. Úgy éneklem a szerelmes dalokat, hogy már nem neki éneklem. Ha a szerelem olyan, mint a megszállottság, a leveleim olyanok, mint az ördögűzés. Megszabadítanak. Legalábbis azt kéne tenniük."

Egyik nap viszont furcsa fordulatot vesznek a dolgok és a levelek sincsenek már abban a dobozban, amibe a lány gondosan elrejtette őket.