Klasszikus és premier filmeket is nézhetsz nyáron a Corvin tetején

17/06/01 csütörtök
ujnemzedek.hu
A Budapest Rooftop Cinema idén ötödjére szervezi meg nyári vetítéssorozatát, de most rátettek egy lapáttal.

A következő vetítéseken már sokkal jobb moziélményben lesz részünk, ha ellátogatunk a Corvin tetejére, sőt már kényelmesen, előre is megrendelhetjük a jegyeket, mivel már lehetőségünk van az online vásárlásra is. Témákban és filmekben most sem lesz hiány, a filmtörténeti klasszikusok mellett, hazai és nemzetközi premierfilmeket is nézhetünk.  

Az ötödik születésnapját ünneplő Budapest Rooftop Cinema, harmadik éve települ ki a Corvin Club tetőteraszára, hogy az amúgy sem mindennapi látvány mellett, különleges hangulatban filmezhessünk a város tetején.  

Budapest Rooftop Cinema fényképe.

Fotó: Budapest Rooftop Cinema

Az idei évad megannyi újítással kezdődik majd június 12-én, napi bontásban úgy fog kinézni a leosztás, hogy hétfőnként kultikus filmekre lehet beülni, keddenként Magyarok a háztetőn címmel indul új sorozat, amely során összesen 14 alkotást nézhetünk meg a kortársaktól (Coyote, Kincsem, Brazilok, A martfűi rém) kezdve a örökzöldekig (Tizedes meg a többiek, Szegénylegények, Szaffi).

A vetítéseket 30 perces kedvcsináló, kulisszatitkokkal teli beszélgetések előzik meg, amelyekre vendégeket hívnak, többek között rendezőket, színészeket, vágókat.

Szerdánként és péntekenként a premierfilmeket nézhetünk meg, június 29-től csütörtökönként pedig a Francia Intézet szervezésében a French Rooftop Cinemaval karöltve kortárs és klasszikus francia filmeken ámulhatunk. A filmek eredeti nyelven, angol felirattal mennek majd, jegyeket pedig 900 forintért vásárolhatók.