Ki nevet a végén?

19/05/08 szerda
ujnemzedek.hu
Ma este játsszák le az Ajax – Tottenham párharc második mérkőzését Amszterdamban. A hazaiak ugyan minimális előnnyel várhatják a találkozót, a párharc még messze nem dőlt el. A mérkőzés során kiderül, ki csatlakozik a Bajnokok Ligája döntőjében a Liverpoolhoz.

Győzelmi kényszerben van a Tottenham, hiszen az egy héttel ezelőtti 1:0-s vereséget követően jelentősen megcsappantak a továbbjutási esélyei a londoniaknak. Igaz, egyálltalán nincsenek rossz pozícióban, hiszen az Ajax, az egyenes kieséses szakaszban eddig még nem volt képes hazai pályán győzelmet aratni.


Forrás: Pixabay

Az Ajax számára további rossz hír, hogy visszatért a Spursbe a Manchester City elleni párharc egyik hőse, Son Heung-Min – röviden Son –, aki eltiltás miatt nem játszhatott az első mérkőzésen. És nagy szükség is van a Dél-Koreai csatárra, hiszen Harry Kane hiányában ő az elsőszámú csatár (aki az egyenes kieséses szakaszban már négy gólt is szerzett). Nem meglepő tehát, hogy ezúttal  elsősorban tőle várják a gólgyártást.

A Spurs tehát biztosan minden követ meg fog mozgatni a siker érdekében, hiszen a klub története során még egyszer sem jutott el a BL fináléba. Érdekesség továbbá, hogy továbbjutásuk esetén angol házidöntője lenne a BL-nek, ami utoljára 2008-ban, a moszkvai Manchester United – Chelsea összecsapáson volt. Ha viszont az Ajax jutna tovább, az azt jelentené, hogy 23 év után lenne ismét holland csapat a döntőben. Erre pedig utoljára 1996-ban volt példa, amikor szintén az Ajax jutott a fináléba.

Bárki is jut tehát tovább, egy dologban biztosak lehetünk: nem egy szokványos Bajnokok Ligája döntőt fogunk látni június elsején.