Júniusban jön a CSTP Feszt!

17/05/23 kedd
ujnemzedek.hu
Az idén májusban hároméves Cseh Tamás Program a jubileum alkalmából nagyszabású zenei fesztivált rendez a Várkert Bazárban. A CSTP Feszt négy napján ötven zenekar és előadó lép fel. A fesztivál ideje alatt szintén a Várkert Bazárban lesz a Hangszert a kézbe ötnapos interaktív hangszersimogatója. A CSTP Feszt két szakmai kísérőprogramjára az A38 Hajón kerül sor. Minden program díjtalanul látogatható.

Június 21. és 24., azaz A zene ünnepe és a Múzeumok éjszakája között a Várkert Bazárban kerül sor az NKA Cseh Tamás Program eddigi három évét ünneplő születésnapi fesztiválra. A CSTP Feszt a program profiljából adódóan elsősorban koncertekből álló élőzenei fesztivál lesz, de kísérőrendezvényei között lesz kifejezetten gyerekeknek, kamaszoknak szóló rendezvény (Hangszert a kézbe interaktív hangszerkiállítás), történettudományi konferencia, és nemzetközi zeneipari fórum (ez utóbbi kettő az A38 Hajón).

A CSTP Feszt négy napja alatt a Várkert Bazár három színpadán ötven produkció lép fel, köztük az Ivan & The Parazol, a Bohemian Betyars, a Mary Popkids, Antonia Vai, a USEME, Marge, a Mongooz & The Magnet, Iamyank, a Belau, Petruska, Hangácsi Márton és sokan mások. A fesztivál részletes programjának alakulását, illetve az új bejelentéseket a CSTP Feszt Facebook-oldalán, a Cseh Tamás Program honlapján és a hamarosan élesedő cstpfesztival.hu honlapon lehet követni.

A koncertekre az Öntőház udvarban, a Szárazárok színpadon és június 21-én az e célra felállított Zene ünnepe színpadon kerül sor. A fellépők szinte mindegyike kapcsolódik vagy kapcsolódott az NKA Cseh Tamás Programjához: egy részük a program Induló előadók alprogramjában vett részt és a CSTP támogatásával jelentette meg első klipjét, hangfelvételét, nagylemezét, más produkcióknak külföldi vagy magyarországi fellépésikhez nyújtott támogatást a Cseh Tamás Program. A már befutott zenekarok tagjai közül többen mentorként segítik a kezdő produkciók pályára állását.

A CSTP Feszten - ahogy a Cseh Tamás Programban se0m - nincsenek műfaji megkötések. A cél bemutatni a magyar könnyűzene kaleidoszkopikus gazdagságát. Ehhez a gazdagsághoz az NKA Cseh Tamás Programja is igyekezett hozzájárulni a maga eszközeivel az elmúlt három évben - és igyekszik hozzájárulni a jövőben is.