Jótékonysági est a tehetségekért

19/04/23 kedd
ujnemzedek.hu
Tehetséges gyerekek támogatására rendez jótékonysági estet Együtt Kárpátalja Tehetségeiért címmel május 17-én, a Budapest-Budavár Rotary Club és az Együtt Mindannyiunkért Alapítvány a budapesti Nemzeti Színházban.

Az est célja, hogy felhívják a társadalom figyelmét a Kárpátalján élő tehetséges, ám nehéz körülmények között tanuló növendékekre és tanáraikra. Az előzetesen összegyűlt adományokból a diákokat támogatják, a jótékonysági esten befolyt összeget pedig a Péterfalván működő Ifjúsági és Művészeti Iskola hangszerkészletének frissítésére ajánlják fel a szervezők – olvasható az alapítvány közleményében.


Forrás: Pixabay

A jótékonysági esten fellép mások mellett Pál Lajos zenész, a Kárpátalja Néptáncegyüttes, a Kormorán Zenekar, Várnagy Andrea zongoraművész, Varga Miklós, Roy és Ádám, Sasvári Sándor és Keresztes Ildikó is.

A közlemény felidézi, hogy a péterfalvai művészeti iskola épületét magyar állami támogatással, valamint civil és társadalmi összefogással tavaly sikerült felújítani, a hangszerállomány frissítésére azonban már nem maradt forrás. Az iskolában folyó munka minőségét mutatja, hogy a növendékek a nehéz körülmények ellenére a helyi és nemzetközi versenyeken egyaránt kiemelkedő helyezéseket érnek el. Innen indult el a pályán például Pál István "Szalonna", de itt tanít ma is a Bonis Bona-díjas zongoratanárnő, Engi Erika is.

Az adományok célba juttatásáról bővebben a Nemzeti Színház weboldalán olvashatsz.

Forrás: MTI