Jogodban áll kimozdulni - CAFE+

17/02/21 kedd
ujnemzedek.hu
Az európai állampolgársággal járó egyik legalapvetőbb szabadságjog a mozgás szabadsága, a mobilitás. Na gyerünk!

Az Európai Unió Erasmus+ programja lehetőséget biztosít a fiatalok számára nemzetközi mobilitási és tanulási tapasztalatok megszerzéséhez. Sok civil szervezet és számos nemzetközi projekt nyújt célzott szakmai és személyes támogatást ahhoz, hogy a mobilitásra valóban jogként és ne kiváltságként gondoljanak a fiatalok, hogy minél többen hozzáférhessenek, és könnyebben kihasználhassák az ebben rejlő lehetőséget.

Időpont: 2017. március 01. 16:00 - 18:00
Helyszín: Európa Pont, 1024 Budapest, Lövőház u. 35

A tájékoztatás, felkészítés, mentorálás, nyomon követés: a nemzetközi mobilitás során adódó kihívások feldolgozása, az ott szerzett tapasztalatok elismertetése, kiaknázása és a reintegráció terén gyűjtöttünk össze jó gyakorlatokat.

Arról beszélgetünk a megvalósító szakemberekkel, hogy hogyan tehető könnyebbé az indulás, biztonságossá és eredményessé a részvétel, és sikeressé a hazatérés, hogyan járulhat hozzá az európai mobilitás a fiatalok társadalmi beilleszkedéséhez, egyéni fejlődéséhez, érvényesüléséhez.

Közreműködők:
•    Enyedi Imre – tréner, Eurodesk koordinátor (Debreceni Ifjúsági Szolgáltató Nonprofit Kft.)
•    Lévai Balázs – alapító, ügyvezető igazgató (Engame Akadémia)
•    Dr. Dabasi Halász Zsuzsanna és Dr. Hegyi-Kéri Ágnes – kutatók, MOVE projekt (Miskolci Egyetem)
•    Viczai Bettina – nemzeti képviselő (Erasmus Student Network) (egyeztetés alatt)

A Tempus Közalapítvány, ezen belül pedig az Eurodesk Magyarország és Erasmus + Program magyar nemzeti irodája Café + elnevezésű rendezvénysorozata kötetlen formában segít tájékozódni és eligazodni az ifjúsági mobilitás iránt érdeklődőknek. Az események során minden alkalommal egy adott téma mentén korábbi sikeres projektek, hatékony módszerek, izgalmas kezdeményezések kerülnek bemutatásra, amelyeket a résztvevők személyes élménybeszámolói tesznek kézzelfoghatóvá.
A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz között.

Szervezők:
Tempus Közalapítvány - Erasmus+ Ifjúság és Eurodesk Magyarország
Info: www.eurodesk.hu + www.eplusifjusag.hu