Izzik a Carbonfools új nagylemeze - hallgassátok meg!

18/02/12 hétfő
ujnemzedek.hu
A címe: Carbonflames, és 17 dal van rajta, ráadásul az egyik magyarul. Természetesen a turné is indul.

Múlt héten jelent meg a Carbonfools új LP-je. A nagylemezen a banda előző, Tau Ceti's Lights című EP-jének hat dala mellett 11 eddig nem hallott szerzeményt szerepel. A Lángoló Gitároknak minden tag elmondta, hogy melyik a kedvenc dala az így 17 számosra hízott Carbonflamesről. Vagy nem: 

Gábor (ének): A Tau Ceti's Lights a kedvencem. Nem szükséges kifejtenem, miért. Mindenkinek az a kedvence.

Titusz (dj, producer): Nem tudnék választani a dalok közül, még úgyse, hogy némelyikhez érzelmileg erősen kötődöm. Nekem mindig az a dal a legfontosabb, legszebb, amin éppen dolgozunk.

Barna (gitár): Nehéz kedvencet választani, mert az összes az. A legerősebb kötődésem a Can-nel van, aminek a szövegét Titusz írta és nagyon betalált nálam. Ezután egy hirtelen ötlettől vezérelve felvetettem a srácoknak, hogy mi lenne, ha én énekelném fel a dalt az albumra, amibe egyből beleegyeztek. Nagy dolog ez nekem, sosem énekeltem még nagylemezen.

Benedek (dob): Sok személyes kedvencem van az albumról de amit kiemelnék az a Paris. Már a legelső demofelvételt hallva is különlegesnek találtam, ami idővel egyre erősebb kötődéssé alakult bennem. Külön öröm, hogy az általam javasolt formában készült el a végleges változata. Furcsa a saját zenéteket hallgatni, ezt a számot viszont szinte naponta meghallgatom. 

Milán (basszusgitár): Az én kedvencem az első magyar nyelvű dalunk, a Sarki Fény. Egyrészt szeretem a szövegét, szeretem a hangulatát. Másrészt kíváncsi vagyok, hogyan fogadják az emberek.
 

Az új albumot a nagyobb zenestreamer oldalak mellett a Youtube-on is meghallgathatjátok, egészen pontosan itt.

A zenekar természetesen élőben is bemutatja a lemezt, itt vannak a dátumok.

Fotók: The Carbonfools / Facebook