Ingyenes jéghoki-meccsen gyűjt a gyerekeknek az Új Nemzedék Központ

17/03/22 szerda
ujnemzedek.hu
A Magyar Jégkorong Szövetséggel együttműködésben indul a húsvéti jótékonysági akció.

Ha rajongsz a jéghokiért, és ráadásul nem hagynak hidegen a társadalmi problémák, akkor tudjuk, mit csinálsz majd április 8-án és 9-én! Tegyél te is úgy, mint a Fish! és a Supernem zenekar – szurkolj ezerrel, ám ezzel párhuzamosan segíts is!

Az idén 90. éves Magyar Jégkorong Szövetség jubileumi mérkőzésein találkozik ugyanis a magyar válogatott Svédország, Finnország és Szlovénia együtteseivel, mely egyben felkészülés is a 2017-es kijevi divízió 1/a világbajnokságra.

Ezek közé a rangos mérkőzések közé kerültek az U25-ös válogatott Magyarország – Csehország mérkőzései is. Fontos tudni: hivatalosan nincs U25-ös csapat a jégkorong világában. Ahogy azt a Magyar Jégkorong Szövetség is elmondta: ez egy újonnan létrehozott formáció - a magyar jégkorongsportban ugyanis eddig U20-ig szerepeltek csapatok, ezt követően a válogatott keret következett.

Az U25 ötlete az új fejlesztési programban született meg.

Amerikában és több európai országban már bevált és bejáratott módszer, hogy egy lépcsőfokot a válogatott keretbe még be nem kerülő, de az U20-as csapatból kiöregedett játékosok közé illesztenek be.

Erre azért van szükség, mert a fokozott érdeklődésnek köszönhetően egyre több tehetség közül válogathatnak be fiatal zseniket a szakemberek a nemzeti válogatottba. A bőség zavara így elég nagy, azonban azok a srácok, akik már kinőtték az U20-as keretet, az U25 bevezetésével teret és lehetőséget kaphatnak arra, hogy jégre mehessenek a dicsőségért, így szerezve játékélményt és tapasztalatot.

A mérkőzéseket felnőtt magyar válogatott összecsapásaihoz hasonlóan a Tüskecsarnokban rendezik meg 2017. április 8-án 18:00 és 2017. április 9-én 13:00 órakor (pontos cím: 1117 Budapest, Hevesy György út 7.).

Csodás hír a rajongóknak, hogy az U25-ös mérkőzések ingyenesek – de talán még csodásabb, hogy a szervezők arra kérik a látogatókat, hogy belépőként hozzanak ajándékba egy húsvéti csomagot vagy egy régi de még jó állapotú játékot, könyvet, amit Nagycsaládosok Országos Egyesülete eljuttathat a hátrányos helyzetű gyerekeknek!

Mi ez, ha nem jófejség a köbön?

Az Új Nemzedék Központ a helyszínen gyűjti az ajándékokat - fontos megjegyezni, hogy a Magyar férfi jégkorong válogatott tagjai is megtisztelik az eseményt a jelenlétükkel, és segítenek az ajándékok átvételében, illetve a jótékonykodók között ajándékokat sorsolnak ki. (Közös szelfik és egyéb fotók készítése nem tiltott, sőt!)

Az esemény Facebook-oldalát itt lehet csekkolni. A Magyarország – Svédország és a Magyarország – Finnország mérkőzésekre a jegyek már elfogytak, ám aki mindenképp szeretne a 90. éves Jubileumi mérkőzésekre kilátogatni, az még simán becélozhatja a Magyarország – Csehország viadalt! Hajrá!!!

A 90. éves jubileumi mérkőzések időpontjai a következők:

2017. április 3., hétfő: Magyarország–Svédország (Tüskecsarnok, Budapest)

2017. április 7., péntek: Magyarország–Finnország (Tüskecsarnok, Budapest)

2017. április 8–9., szombat, vasárnap: Magyarország–Csehország U25 (Tüskecsarnok, Budapest)

2017. április 11., kedd: Szlovénia–Magyarország (Celje, Szlovénia)

2017. április 18., kedd: Magyarország–Szlovénia (Tüskecsarnok, Budapest)