Idén is tölts 72 órát kompromisszumok nélkül!

18/06/13 szerda
ujnemzedek.hu
A 72 óra kompromisszum nélkül szociális, önkéntes, ifjúsági akciót 11. alkalommal rendezi meg a három történelmi keresztény egyház hazánkban 2018. október 11-14. között. Idén a rendezvény fővédnöke Böjte Csaba ferences szerzetes. Az akció Magyarország fiatalságát közös összefogásra hívja, hogy együtt tegyünk másokért, környezetünkért. Az ország bármely pontján élő diákok 2018. augusztus 1-től a 72ora.hu honlapon regisztrálhatnak.

A 72 óra honlapjának regisztrációs felületén várják önkéntes csoportok, iskolák, osztályok, plébániák, gyülekezetek, közösségek jelentkezését. A vállalkozó önkéntesek az októberi hétvégére olyan feladatokat kapnak mint intézmények, játszóterek felújítása, erdőtakarítás, szociális segítségnyújtás, kulturális műsorok szervezése különböző közösségeknek (fogyatékkal élők, idősek stb.). Az akció olyan tevékenységeket tartalmaz, amelyek iskolai közösségi szolgálatként is végezhetőek.

A 72 óra célja, hogy a fiatalokat, elsősorban a középiskolás és az egyetemista korosztályt meghívja, hogy október második hétvégéjén tegyék szabaddá magukat, és segítsenek ott, ahol szükség van rá. A szervezők 2018. augusztus 31-ig várják önkéntes szervezők jelentkezését is helyi koordinátor, helyi szervező és segédszervező feladatokra.

A 72 óra kompromisszum nélkül célja felhívni a társadalom figyelmét a fiatalok erejére, elkötelezettségére, lelkesedésére és segítőkészségére. Az akció évről évre 7-8000 fiatalt mozgat meg, akik országszerte több mint 300 önkéntes projektet valósítanak meg. Az akció „Több vagy, ha adsz!” szlogene rávilágít, hogy az akció szervezői és résztvevői számtalanszor megtapasztalhatták az elmúlt években, hogy mikor önzetlen segítségnyújtásra vállalkozunk, mindig képesek vagyunk többet adni, mint gondoltuk volna.

Bővebb információt a programról ide kattintva találsz. Iskolai Közösségi Szolgálatról itt olvashatsz. Valamint kövesd a kihívást a közösségi média felületein, Facebook-on ittInstagramon pedig itt!

Miről szól a 72 óra pontosan?

Az idén 10 éves, kompromisszum nélküli szociális, önkéntes akció Magyarország fiatalságát hívja közös összefogásra, hogy együtt tegyenek másokért, környezetünkért. A dolog minden év október második hétvégéjén három napon át, országszerte zajlik, az ország bármely pontján élő fiatalok pedig október 1-jéig a 72ora.hu honlapon regisztrálhatnak.

Honnan indult ez az önkéntes akció?

A kezdeményezés Németországból indult, és 2002 óta számos sikeres projekt valósult meg a környező országokban is. 2010-ben Ausztria, Svájc, Szlovákia, Bosznia-Hercegovina Szlovénia és Magyarország összefogva valósította meg a projektet. Nemzetközi akció kétévente van - 2011-ben csak Magyarországon volt 72 óra - , 2012-ben Magyarország mellett Ausztria, Szlovákia, Bosznia-Hercegovina, Szlovénia és Csehország is megvalósítja a programot az őszi hétvégék valamelyikén.