HR Fest 2016 - formabontó és a jövőről szól!

16/10/18 kedd
ujnemzedek.hu
A HR Fest azért jött létre, mert a humánerőforrás menedzsment központi funkcióvá kezd válni minden olyan szervezet életében, amely hosszútávon is versenyképes vagy fenntartható útra akar lépni.

 A munkaerő világát érintő technológiai és társadalmi változások pedig egyre intenzívebbek, amelyekkel lépést kell tartani és fel kell készülni a jövőben bekövetkező változásokra. Beszélni kell a jelenlegi kihívásokról, meg kell osztani a jó gyakorlatokat, ismerni kell a perspektívákat, alkalmazkodni kell és lehetőségek szerint alakítani kell a munkaerőpiac és boldog munkavégzés, mint életforma jövőjét.

A HR FEST elsődleges célja, hogy minél több boldog magyar munkavállaló és remek munkahelyek legyenek itthon, ahol tényleg jó dolgozni. Ennek megteremtésében segít a HR Fest a HR szakembereknek. További célként tűzték ki, hogy a HR-esek pozitívan tekintsenek az ifjúsági és önkéntes munkákra és számítsák ezt valódi munkatapasztalatnak.


fotó: stocksnap

A rendezvény olyan témákat fog érinteni mint, hogy milyen lesz a jövő munkahelye, ahol a dolgozók jól érzik magukat. Beszélnek majd arról is, hogyan motiváljuk a munkavállalókat, magunkat, milyen megoldások léteznek arra, hogy megújuljon a szervezet? Mitől értékes az Y és a munkaerő piacra belépő Z generáció? Sőt, ők ott lesznek és elmondják de lesznek olyanok, akik el is rappelik.

Vegyél részt az egésznapos programokon és ismerd meg a jövő véleményformálóit, akik arról beszélnek, hogy ők milyen munkahelyen dolgoznának szívesen vagy ha nem találják akkor megteremtik maguknak. Startuppereket, a nagyvállalati világ és az SSC (szolgáltató központok) piaci szereplők együtt jelennek meg, hogy egymással és egymástól tanuljanak, közös kezdeményezéseket, projekteket, csoportosulásokat valósítsanak meg.

„Nem hiszünk a korlátokban. Elhívtuk hát a korszak legformabontóbb előadóit külföldről és megkerestük a hazai véleményvezéreket. Sőt, olyanok is jönnek, akik elmondják, hogy miért nem mondanak soha többé igent egy “hagyományos” állásajánlatra. Milyen alternatív megoldások léteznek? Netán ez a jövő?” - írják a rendezvény oldalán.


kép: hrfest.hu

 

Mi is ott leszünk

A Fesztivál részét képezi a Youth Színpad (délelőtti program), amelynek célja, hogy a fiatalokat számára is érdekes gondolatokat és inspirációkat kínáljon. Az Új Nemzedék Központ ezen a programhelyszínen képviselteti magát.

Első programként Összefogás a Fiatalok Foglalkoztatásáért kerekasztal-beszélgetésre kerül sor (10:35.-11:10), amelyen a különböző generációk közötti együttműködés a munka világában, illetve a rátermett fiatal munkavállalók itthon tartása kerülnek megvitatásra.

Ezt követően körülbelül 50 fiatal véleményformáló (különböző területekről: vállalkozó, diákszervezeti vezető, mérnök, közgazdász, fiatal HR-es, művész, sportoló) képviseli a magyar Y és Z generációt és közösen fogalmazzák meg, hogy mitől is értékesek ezek a generációk. A közös alkotás során jelen lesz számos cégvezető is, hogy ők is megosszák gondolataikat a témával a kapcsolatban. A délelőtt folyamán olyan kérdéseket vitatunk meg, hogy mit adnak hozzá a mai fiatalok a magyar munkaerőpiachoz, illetve ezen keresztül hogyan formálják Magyarországot.

Légy ott október 27-én ezen a formabontó HR Fesztiválon, ahol néhány meglepetés is vár rád!

Csatlakozz az eseményhez itt, és nyerj jegyet a HR Festre!