Helló jó program! Jön az Irodalom Éjszakája!

17/03/10 péntek
ujnemzedek.hu
Az Irodalom Éjszakáján kortárs világirodalmi szerzők műveit az V. és IX. kerületi helyszínein, többek között az Új Városházán, a Vásárcsarnokban és a Veres Pálné Gimnáziumban keltik életre a Katona József Színház színművészei.

A rendezvény egyik kiemelt helyszíne a Katona József Színház, az irodalmi műveket pedig a Katona társulatának tagjai olvassák fel. A 10-15 perces felolvasások este 7 órakor kezdődnek, fél óránként megismétlődnek, az utolsó kör pedig fél 11-kor indul. Egy helyszínen egy színész egy szerző művének egy részletét olvassa fel, összesen 8 alkalommal.

Az esemény az EUNIC Hungary (az Európai Uniós Kulturális Intézetek Hálózata, melynek tagjai a budapesti kulturális intézetek és nagykövetségek) kezdeményezésére jött létre. A szervezők célja, hogy a hazai közönség egy éjszaka alatt bepillantást nyerjen meghatározó európai és Európán kívüli szerzők szövegeibe, ezáltal kedvet kapjon a külföldi irodalom és más kultúrák alaposabb megismeréséhez. Az Irodalom Éjszakája megvalósítására Budapest Főváros Önkormányzatának támogatásával kerül sor.

Az eseményre a belépés ingyenes és előzetes regisztrációt nem igényel. Az esti program során minden érdeklődő maga állíthatja össze az útvonalat, annak függvényében, hogy a felolvasásokat milyen sorrendben szeretné meghallgatni az este folyamán. A részletes program és a helyszínek listája a www.irodalomejszakaja.hu címen elérhető március 20-tól.

Időpont: március 30., péntek, 19:00-23:00, Program, információ: www.irodalomejszakaja.hu