Halloweeni filmezésre invitál a Bem Mozi!

16/10/26 szerda
ujnemzedek.hu
Egyre nagyobb azoknak a száma, akik érdeklődnek a művészmozik világa és emellett a kiemelkedő filmtörténeti alkotások iránt is. Remek programmal várják a Bembe látogatókat Halloween estéjén.

Szomszéd Gergő élesztette fel a Bem Mozit. Kipofozták a mozitermet, felújították a régi vetítőgépeket is, és januárban előkerültek az eredeti nyelvű 35 mm-es kópiáikat. Furcsa lehet, de sokan vannak, akik még ma is lázba jönnek a filmvetítő kattogó hangjától, ezt az életérzést csempészték vissza Gergőék a mai modern világunkba.

Hétvégén Halloween sötétje borul ránk, és sokan mennek jelmezes buliba. De mi lenne ha idén valami tök menőt csinálnál, és inkább részt vennél egy kulturális programon, ami ráadásul szórakoztat is.

A Bem tárt karokkal vár, olyan filmekkel, amik komoly nyomot hagytak a filmtörténelemben.

29-én szombaton a pszichopatás filmek egyik klasszikusa, Bret Easton Ellis regényének azonos című feldolgozása, az Amerikai psycho lesz terítéken, illetve az 1981-es Evil Dead (Gonosz halott). Utóbbiról egy kis érdekesség: rendezője, Sam Raimi mindössze 22 éves volt a forgatáskor, de a horrorfilmek egyik legnagyobb klasszikusát alkotta meg.

Ha ez sem lenne elég, és vágynál még egy kis borzongásra, vagy szimplán megnéznél egy fantasztikus színészekkel forgatott, zseniális filmet, 30-án (vasárnap) minden idők legvérfagyasztóbb pszichopatájával a főszerepben A bárányok hallgatnak lesz terítéken.

Halloween éjszakáján, 31-én olyan kultikus filmbombát tolnak a képünkbe, hogy az eszméletlen.

Felvezetésnek a 2001-es Donnie Darko, amit rendezői változatban vetítenek majd. Folytatásként az 1994-es, igazi vámpíros film, a Vámpírok hallgatnak. Végül pedig parádés lezárásnak a The Rocky Horror Picture Show-t nézhetjük meg, ami 1975-ben készült.

Persze a horror-hétvége után sem szenvedtek majd hiányt filmekben, a további programokról a Bem facebook oldalán az eseményeknél láttok még infókat.