Ha nem beszélni idegen nyelv, akkor tudunk neked egy program hétvégére

18/09/05 szerda
ujnemzedek.hu
Pénteken és szombaton újra megrendezik a Nyelvparádét a fővárosban, az ingyenes rendezvényen felmérhetitek a nyelvtudásotokat és, megismerkedhettek a legújabb kiadványokkal, kurzusokkal.

A 19. Nyelvparádén részt tehettek próba nyelvvizsgát, de lesznek interaktív programok, bemutató nyelvórák is, és megismerkedhetnek a bel- és külföldi nyelvtanfolyamok, nyelvkönyvek és segédeszközök sokaságával. Kipróbálhatjátok magatokat idegen nyelvű állásinterjú-helyzetekben, és hasznos tanácsokat kaphattok az önéletrajz megírásához is.

A kiállítók jelentős kedvezményekkel készülnek. 

Akik a Diplomamentő programra szeretnének pályázni, megismerhetik az ingyenes kurzusokat indító intézményeket, és szintfelmérésen is részt vehetnek. A Nyelvparádé gondolt a gyerekekre is, nekik játékos, idegen nyelvi programokat szerveznek. 

A nyelvtanároknak szóló konferencia idén sem marad el: a Design Thinking módszer előnyeit és hatékonyságát neves előadók ismertetik meg a pedagógusokkal. 

A középiskolásokat is aktivizálni szeretnék a szervezők: ők osztálytársaikkal közösen videopályázaton vehetnek részt, egyénileg pedig fotópályázaton bizonyíthatják kreativitásukat és nyerhetnek értékes nyereményeket.

Az ingyenes rendezvény pénteken és szombaton 10-18 óráig vár benneteket a Millenáris B épületében.

További információ a www.nyelvparade.hu oldalon található.

Ja, és azt vágod, hogy az első nyelvvizsgád árát átvállalja az állam? Az első sikeres komplex nyelvvizsga díjának megfizetéséhez nyújtott támogatást az a 35 év alatti személy igénybe veheti, aki

  • a sikeres komplex nyelvvizsgáról, egyesíteni kívánt részvizsgák esetén a második sikeres részvizsgáról kiállított nyelvvizsga-bizonyítványon megadott vizsganapon,
  • a komplex nyelvvizsgával egyenértékűséget igazoló érettségi bizonyítvány, tanúsítvány kiállításának napján, illetőleg
  • a komplex nyelvvizsgának megfelelő, honosított nyelvvizsga esetén a honosítási határozat kiállításának napján

35. életévét még nem töltötte be.

Erről itt van minden infó - hajrá!