Ha érdekel a zenei menedzsment, ez a program neked való

17/02/10 péntek
ujnemzedek.hu
Ha már csinálod, most csiszolhatod a tudásod, ha most kezdenéd, kezdjed itt!

Szeretnéd, hogy jobban menjen a zenekarodnak? Pesztrálgatod a haveri bandákat, de még nem az igazi a dolog? Hallgass előadásokat és beszélgetéseket olyan résztvevőkkel, akik már átvergődték a zenei menedzsment terület buktatóin, és a tapasztalatukkal neked is segíteni tudnak.

Februárban újraindul a Backstage, a Cseh Tamás Program könnyűzenei menedzsmentet segítő előadás- és beszélgetéssorozata. Havonta egy alkalommal Budapesten, március és május között hét vidéki helyszínen. A sorozat körbejárja a könnyűzenei menedzsment legfontosabb kérdéseit a pályázati lehetőségektől a nemzetközi jelenléten át a promócióig. A szakterületek legprofibb képviselői osztják meg tapasztalataikat az egész napos képzéseken és workshopokon.

Az első esemény február 24-én lesz, ahol három témát járnak körbe:

  • A Cseh Tamás Program tervei az idei évre
  • Milyen könnyűzenei lehetőségei vannak a kelet-magyarországi régiónak és a határon túli együttműködésnek?
  • Miért fontosak az európai showcase fesztiválok, és hogyan lehet eljutni azokra?

A belépés díjtalan, de a korlátozott befogadóképesség miatt regisztrálni kell. Ha mennél, regisztrálj az rsvp@csehtamasprogram.hu email-címen.

 

Részletes program

2017. február 24., péntek, 9:30-15:00
A38 Hajó Kiállítótér (Budapest, Petőfi híd budai hídfő)

1. panel
9:30-11:00
CSTP 2017
A legfontosabb kérdések az NKA Cseh Tamás Program kapcsán.

Megnyitó
Doncsev András – a Nemzeti Kulturális Alap alelnöke

A Cseh Tamás Program 2017-ben
Bajnai Zsolt – Az NKA Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégium vezetője

Mit kell tudni a CSTP pályázatokról?
Vízkeleti Andrea – az NKA főtanácsosa

 

2. panel
11:30-13:00
Indulj el! – Debrecen popkult
Debrecen és a popkulturális régió, Miskolc és Nagyvárad lehetőségei. Turné, helyek, jövő és tervek.

Hol lehet fellépni Debrecenben, Miskolcon, Nagyváradon? Milyen klubok, fesztiválok, lehetőségek vannak, és kit érdemes keresni? Hogyan működik egy turné a Miskolc-Deberecen-Nagyvárad háromszögben, amire elindul Kelet-Magyaroroszág közönsége? Hová jöhetnének A-listás sztárok? Turnék és a régió lehetőségei.

Előadó

Süli András – a debreceni Campus Fesztivál programigazgatója, koncerszervező, a Debrecen 2023 Európa Kulturális Fővárosa projekt kreatív tanácsadója.

Aki beszélget
Páczkán Fatima – Nagyvárad, Moszkva Kávézó, szervező.
Makai-Hankó Vanda – Miskolc, Helynekem, szervező.

 

3. panel
13:30-15:00
Siker a showcase fesztiválon

Bármelyik zenekar jelentkezhet showcase fesztiválra. De kit válogatnak be? És hogyan tudod legjobban kihasználni, ha bejutsz?

Miért érdemes jelentkezni? Hogyan hasznáhatod ki leginkább a showcase fesztiválos koncertedet? A showcase fesztiválok története, és válasz arra, hogy hogyan jutsz be, vagyis a zenekarok kiválasztásának feltételei. Ami szükséges: EPK, biográfia elevator pitch, a megfelelő emberek meghívása. Végül hogyan mérhető le, egy showcase jelenlét sikere.

Előadó

Bali Dávid – Négy éve az A38 Hajó programszervezője. A Kreatív Európa tizennégy nemzetközi klubot összekötő hálózata, a fiatal tehetségek nemzetközi mobilitását segítő Liveurope elnökségi tagja, hároméves mandátummal, emellett a Cseh Tamás Program nemzetközi alprogramjáért felel egyéves megbízással. Tanulmányait az ELTE-n végezte.

Aki beszélget

Jeges Zsolt – a Mamazone 360 fokos modellben dolgozó kiadó alapítója. A RegiON showcase fesztivál és konferencia egyik szervezője. Náray Mártonnal a Take Berlin Promotion ügynökség alapítója, ami a Lollapalooza Berlin mellett több fesztivál kelet-közép-európai promóteri feladatait végzi. Számos nemzetközi szervezet munkájában vesz részt.

Kelemen László – zenész, zenei tanácsadó, a BUSH alapítója és szervezője, az Ivan and the Parazol és a makrohang tanácsadója, zenészként a Dope Calypso tagja.