Ha cosplayes vagy, segítünk neked a PlayIt-en

16/11/16 szerda
ujnemzedek.hu
Ezen felül lesznek még Diablo-meglepetések, Rubik-mágus, és egy IGAZI játékpszichológus is. Egy rakás érdekes programmal készül az Új Nemzedék.

Érkezik a 2016-os PlayIt, minden geek és kocka Mekkája, ahol e-sport helyszínek, mozdulj gamer programok, gaming-dolgok és versenyek tömkelege várja a bitre és pixelre éhes közönség ezreit november 26-án a Hungexpón. Egy ekkora buliból naná, hogy az Új Nemzedék sem maradhat ki – és ha már ott vagyunk, miért ne próbálnánk meg valahogy hozzátenni mi is a magunkét?

Szóval első körben a Cosplay Village lakóinak szeretnénk egy komolyabb bázist kialakítani – Cosplay Dressing Roomunk 40 négyzetméteren 2 arcfestővel és egy profi sminkessel várja majd a mindenféle jelmezbe bújt arcokat. A lényeg, hogy lehetőséget biztosítunk arra, hogy a.) ha nem szeretnél Cerseinek öltözve, vagy talpig Assasin’s Creedben villogni a BKV-n a helyszínig, nálunk a tükörtől az átvedlési helyszínen át (a csomagmegőrző kivételével) minden adott lesz, hogy szerepbe hozd magad b.) önkénteseinknél és a fent említett profi szakiknál minden eszköz - varrótű, cérna, spárga, ragasztó, kence, krém, olló és egyéb kellék - kéznél lesz, ha a veszett nagy forgatagban esetleg bármiféle baleset érné a hacukát. Bízhatsz bennünk, nem beszélünk mellé – a Cosplay Dressing Room azért jött létre, hogy elhárítson mindenféle bajt a buli elől.

(kép: playit.hu)

A másik programunk a Diablo-rajongók szívét hivatott szétdobogtatni – ehhez sikerült megnyernünk azokat a fickókat, akik valószínűleg a játék legnagyobb rajongói Magyarországon. Ahogy ők írják: „A Diablo Hungary Magyarország elsőszámú, hivatalos Diablo közösségi oldala. Oldalunk célja, hogy a lehető legtöbb cikket publikálja a közösségnek, a legjobb minőségben és a legtöbb információt ossza meg az olvasókkal a Diablo világából. A PlayIT-en, az Új Nemzedék standjánál kérdezhettek tőlünk, kipróbálhatjátok majd a Diablo III újdonságait, és természetesen a 20. évfordulóra való tekintettel az előző részek is játszhatóak lesznek majd.”

Ácsi, de mit is jelent ez pontosan? Nos, azt, hogy aki akkora fannak érzi magát, hogy kívülről vágja az első rész összes pályáját, annak lehetősége lesz bizonyítani ezt egy tesztszerveren!

Még ez sem elég, mi?

Na, hát pont ezért mászunk ki egy kicsit a pixeltengerből némi kézzelfogható cuccal: Héjja Norbert 2010 óta foglalkozik Rubik-kocka bemutatókkal. Fél órás showjában nem csak a világrekordokról és a kocka történetéről mesél, hanem megmutatja azt is, hogy lehet valaki sikeres a kirakásában, illetve be is mutatja – fél kézzel, sőt: vakon.

Kis hatásszünet - legutóbb ekkora buli kerekedett a Hungexpón:

És mindezen felül még Damsa Andrei pszichológus is a rendelkezésetekre áll: az ő szakterülete a digitális, azon belül pedig az online játékokra terjed ki. Azt vizsgálja, hogy milyen motivációs erők húzódnak meg a gamerkedés mögött, hogyan lehet ezeket a klasszikus pszichológiai megközelítésekkel egyeztetni, valamint alkalmazni a hétköznapi életben - legyen szó oktatásról vagy munkáról. A "pszichológus válaszol" program során lehetőség nyílik a személyes vagy kiscsoportos beszélgetésekre, ahol a játszási szokásokról, a játékokról, valamint a játékos motivációról lesz szó.

Nos? Találkozunk november 26-án a Hungexpón? Mi nagyon várunk az Új Nemzedéknél, keress meg minket!