Forráspont – egy nap, amikor a katolikus fiataloké a főszerep

18/09/10 hétfő
ujnemzedek.hu
Hodász András atya, Gersei Csenge és Vecsei H. Miklós is a vendége lesz a szeptember 15-i Forráspont - Ifjúsági eucharisztikus napnak, ahol felejthetetlen élmények várják a hívő fiatalokat.

Mindenki vágyik arra, hogy egy szerető, befogadó közösségbe tartozzon - nincs ez másképp a katolikus fiatalokkal sem. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus hiánypótló eseményét azért hívták életre a szervezők, hogy tánccal, zenével, közös imával és életre szóló beszélgetésekkel kovácsolják össze a hívő, 15 és 30 év közötti fiatalokat.

A Forráspont - Ifjúsági eucharisztikus napon ismert keresztény médiaszemélyiségekkel találkozhatnak a résztvevők. Beszédet tart a hitében erős, szabadon gondolkodó lelkész, Hodász András atya, a 777blog.hu ismert szerzője. András atya kosarazik, motorozik, konditerembe jár, a keresztény fiatalok szívét pedig a papok hétköznapjairól készített videóival nyerte el.

Az Ifjúsági eucharisztikus nap vendége lesz továbbá Gersei Csenge, a Bella Magazin bloggere, aki egykor anorexiával küzdött, ma már viszont abban segít a lányoknak, hogy elfogadják önmagukat. Csenge mottója, hogy Isten úgy szeret bennünket, ahogy vagyunk, és nem a „bikini body” határozza meg egy ember értékét.

A Forráspont meghívottja Vecsei H. Miklós, az Egynyári kaland és a Csak színház és más semmi televíziós sorozatok színésze is. Miklós szerint a keresztény hit és a színművészet közös pontja, hogy nyitottnak, derűsnek kell lennünk, és másokért kell élnünk. A házigazdák Jákfalvy Kata (Bonum TV) és Fábry Kornél atya lesznek, a szentmisét pedig Erdő Péter bíboros tartja majd az összegyűlteknek.

  • A szervezők 15-30 év közöttieket várnak az Ifjúsági eucharisztikus napra, de arra kérik a „régebb óta fiatalokat” is, hogy adják tovább az esemény hírét. 
  • A Forrásponton való részvétel ingyenes, a helyek korlátozott száma miatt azonban regisztrációhoz kötött. Erre a linkre kattintva lehet regisztrálni.
  • Időpont: 2018. szeptember 15., szombat, 14:00-21:00 óra
  • Helyszín: MOM Sport (Budapest, Csörsz u. 14-16., 1123)
  • Kapunyitás: 14:00 óra

További információk a Forráspont Facebook-eseményénél, illetve a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus weboldalán olvashatóak.