Ezeket a novellákat olvashatjuk a buszmegállókban városszerte

17/07/05 szerda
ujnemzedek.hu
Az Álljon meg egy novellára! elnevezésű, nem mindennapi irodalmi pályázat győztes írásait már Budapest számos pontján olvashatjuk.

Még tavasszal indult a  JCDecaux reklámügynökség pályázata, az „Álljon meg egy novellára”. A beérkező írások legjobbjait a vállalat különleges helyekre szánta: busz- és villamosmegállók váróiba, hogy a várakozók mai irodalmi alkotásokat olvasgatva töltsék az igázással töltött idejüket, miközben a következő járatra várnak.

A pályázatra mintegy 2500 munka érkezett, ezekből választotta ki a legjobb húszat és a nyerteseket a zsűri.

 A nyertes novella is kikerült a megállóba. (Forrás)

A pályázat nyertesei: 

  • Első helyezett: Somogyi Katalin, aki Katicabogár című írásáért 300 000 Ft-ot kapott.   
  • Második helyezett: Orosz Adél, aki Kapcsolás című alkotásáért 200 000 Ft-ot nyert. 
  • Harmadik helyezett: Somogyi Boglárka Néha nem baj, hogy lerombolsz kicsit című novellája 100 000 Ft-ot hozott az írónak. 

A felsorolt első három helyezett mellett további húsz novella is kikerül a várókba - ezekről angol fordítás is készül, hogy a városba érkező túristák is gond nélkül el tudják őket élvezni. A plakátokhoz magyar és angol hastag is tartozik - ha megtetszik egy alkotás az #álljonmegegynovellara és a #stopforashortstory tagekkel oszthatjuk tovább őket a közösségi oldalainkon.  

Fontos: a közönségszavazás még javában zajlik

A beküldött novellákat magyarul itt, angolul pedig itt lehet olvasni, valamint szavazni is ezeken az oldalakon lehet. A két oldalon leadott szavazatokat összesítik, majd a legtöbb voksot kapó alkotás szerzője értékes könyvcsomag tulajdonosa lesz.