Erdőbe be, vízre fel: itt lehet jelentkezni a vándortáborokra!

17/04/28 péntek
ujnemzedek.hu
Erdőkben túrázni, vizeken evezni - királyság. Országot megismertetni, kalandokra lehetőséget adni - cool dolog. Úgyhogy 2017-ben elindul a fiatal srácoknak szóló, Magyarország megismerését célzó program. Itt a Vándortábor2017.

A program célja, hogy minél több srác részesülhessen azokban az élményekben, amit az erdők és a vizek nyújthatnak. Április 15-től már pályázhatnak a felsős és középiskolás diákok - itt a VíziVándor Táborra, itt pedig ErdeiVándor Táborra.

A VándorTábor szervezői öt fantasztikus útvonalon, kiépített táborhelyekkel, egy hetes gyalogos vándorlásra várják a résztvevőket (Titeket) - a Mátrai, Börzsönyi, Pilisi, Bakonyi és Mecseki táborok 2017 július-augusztusában fogadják a csoportokat. 

A VíziVándor Táborban pedig lehetőségetek lesz eljutni a Felső-Tisza vadregényes (nem vicc, tényleg az) kanyarulataiba vagy megismerni a Szigetköz  élővilágát. Mindkét helyszínen egy-egy könnyebb és nehezebb útvonallal várják a diákokat - szóval az izmozási és leégési lehetőség adott!

Árak
A vándortáborba a felső tagozatos és középiskolás diákok (kísérőikkel együtt számított) 20-40 fős csoportjait várják. A résztvevők számára a 6 napos vízi vándortábor 18 000.-Ft/ fő, a 7 napos erdei vándortábor 22 000.-Ft/fő önrész megfizetése mellett vehető igénybe. A szervezett csoportok minden 10 tanulója után egy-egy pedagógus (felnőtt kísérő) ingyenes részvétellel, és napi bruttó 10 000 forint tiszteletdíjjal mehet, amennyiben a vándortábor-vezető képzés 30 órás, Testnevelési Egyetem által akkreditált, ingyenes tanfolyamát elvégezte.

Naná, hogy mi is imádunk túrázni - mind a vizen, mind az erdei ösvényeken. A túrajelzések jelentéséről például Itt Írtunk. Eltévednél? Ebben a programban tuti nem fogsz, de azért Itt Vannak azok a túlélési tippek, amiket mindenki rosszul tud. Ez a magyar doki pedig hazánk legszebb tájairól készít videókat - érdemes csekkolni!