Éjszakai tekerés az Által-ér völgyében

19/08/08 csütörtök
ujnemzedek.hu
Harmadik alkalommal kerül megrendezésre az éjszakai tekerés a Peron Music Alapítvány és az Új Nemzedék közös szervezésében augusztus 23-án.

A Tatabányáról Tatára induló túra megkerülte tatai Öreg tavat. Piros és fehér lámpák mellett fénygömbökkel, fényfüzérekkel is sokan díszítették a bicajukat. A rendkívüli hangulattal bíró örömkerékpározáson részt vett a TataBányamanó is, amely a megyeszékhely kabalája. Idén Vértesszőlősről indul az éjszakai tekerés a kerékpár állomástól. A 25 kilométeres távon tavaly több mint 200-an vettek részt.

Augusztus 23-án 19 órától lesz a gyülekező az Által-ér melletti vértesszőlősi kerékpár állomáson. A Bányamanó itt Manótallérokat osztogat, amelynek szerepe a Tatai várban értékelődik fel, hiszen a szervezők 40 ajándékot sorsolnak ki a résztvevők között. Az indulás pillanata a Bányamanóval 19.30-kor fog eljönni. A szervezők arra kérik a kerekezőket, hogy csak kiválóan világító lámpákkal induljanak útnak. A díszítőelemként szolgáló ötletes lámpások is jöhetnek, csakúgy, mint az előző években. Nagyon fontos a közlekedési szabályok betartása, valamint az egymásra való figyelés, és fegyelmezettség.

Pruzsina Alice kerékpárján hozza a városi Bányamanót: Mindenki a saját ízlése, lehetősége szerint világíthatja ki a kerékpárját, hogy aztán egy nagy közös fényfüzérként kösse össze a kerekezőket.

Cserteg István, az Új Nemzedék részéről megerősítette, hogy az éjszakai tekerés a nyárzáró programok közül a különlegességével, és egyediségével emelkedik ki. A résztvevők kedvessége, figyelme és nyitottsága tette eddig is valódi örömtekeréssé az estet. A programban a kerekezők fantasztikusan bevilágíthatják lámpáikkal az Által-ér völgyét.