Durva, de talán már a héten bemutatják az év leglazább filmjét

17/06/29 csütörtök
ujnemzedek.hu
Pedig még az év felénél sem vagyunk. Véletlen lenne, hogy pont akkor történik meg ez, amikor 50 éves A piszkos tizenkettő? NEM HINNÉNK.

1967 júniusában mutatták be Robert Aldrich klasszikus zsiványfilmjét, amiről nehéz nem szuperlatívuszokban beszélni: kemény, tökös, nem ismer kompromisszumot (értsd: akinek pusztulnia kell, az pusztul, és pont), és eléri, hogy köztörvényes bűnözőkért és semmirekellő pernahajderekért izguljunk. Aki nem látta, pótolja azonnal, kedvicsinálónak pedig olvassa el ezt a cikket - na de vajon lesz-e a héten olyan mozi, ami felér az 50 éves előd nagyságával?

Nagyon úgy fest, hogy igen.

A cikk végén szavazhatsz majd, hogy te melyiket tartod már most instant klasszikusnak az eheti betevők közül - tehát lássuk, mit játszanak mától a mozik!

Gru 3

Akárhogy számoljuk, a Minyonokkal együtt ez már Despicable Me széria 4. felvonása: a történet nyilván a  kutyát nem érdekli ("Gru és újdonsült felesége, Lucy képtelenek legyőzni az emberiséget fenyegető legújabb gonosztevőt - az egykori gyerek tévésztárt, aki a 80-as évek megszállottja, és Balthazar Brattnek hívják -, megalázó módon kirúgják őket az Anti Gonosz Ligából. A minyonok azt remélik, Gru megragadja az alkalmat, és visszatér a bűn útjára, de amikor Gru világossá teszi, hogy már visszavonult mindettől, akkor a minyonok felmondanak, és elindulnak a saját fejük után"), akinek pedig bejöttek a korábbi részek, meg a szájszagtalanító pirulára hajazó minyonok ökörködése, az itt is elszórakozgat majd. A Rotten Tomatoes kritikagyűjtő-oldalon jelenleg 67%-on áll, ez pedig az előzetes:

Elválaszthatatlanok

Olasz filmdráma egy sziámi-ikerpárról, akik remekül énekelnek, ám egy orvos egyszercsak arra megállapításra jut, hogy igazából simán szét is lehetne őket választani. Örül ennek mindenki? NEM.

Kisvárosi gyilkosok

A dánok jók a feketénél is feketébb komédiákban, meglátjuk, ebből mi sül ki: "a két középkorú férfi, Ib és Edward belefáradtak kiüresedett házasságaikba, és egy jobb életről álmodoznak az évek során összeszedett pénzükből. Egy nap hatalmasat veszekednek feleségeikkel, amelynek eredményeképp jól lerészegedve felbérelnek egy orosz bérgyilkost, hogy tegye el a nemkívánatos asszonyokat láb alól. Ám nagyon alábecsülik nejeiket, amelynek következtében az események olyan abszurd irányba bonyolódnak, hogy végül még ők kerülnek a bérgyilkos halállistájának az élére."

Kipörgetve

A magyar fordítók lassan TÉNYLEG ellőnek minden címadási lehetőséget, ha autósmozikról van szó. Ami az OVERDRIVE esetében érdekes lehet, hogy Clint Eastwood fia a főszereplő, hogy rengeteg kocsit zúznak benne rommá, és hogy nyár van, a mozikban meg van légkondi. A sztori ráadásul egy 1962-es Ferrari 250 GTO körül mozog, ami eleve nyálelválasztásra ingerel!

Oltári Baki

"Mathias és Alexia évek óta együtt vannak, ám most, életében először Mathias félrelépett egy másik nővel, méghozzá egy esküvőszervezővel. Amikor Alexia véletlenül megtalálja a nő névjegykártyáját párja zsebében, egyből tudja mi a helyzet: végre összeházasodnak! Fel is keresik hát Juliettet, és elkezdik szervezni az év legőrültebb esküvőjét."
 

Nyomd Bébi, Nyomd!

A Baby Drivert az az Edgar Wright hozta tető alá, aki Simon Pegg/Nick Frost ún. "Cornetto-trilógiáján" kívül a zseniális Scott Pilgrim a Világ Ellen című moziért is felelős. Egyelőre úgy fest, hogy a Nyomd Bébi, Nyomd magyar címre nyomorított film baromi nagy siker - "musical kocsikkal", mondta az egyik kritikus a rengeteg közül, ez a kifejezéshalmaz pedig annyira tetszik nekünk, hogy mi is ideírjuk.

Különben meg ha már kritikusok: a film a Rotten Tomatoeson épp 98%-on áll. Michael Heaton, a Cleveland Plain Dealer újságírója szerint "A zene az egyetlen, ami segít elvonatkoztatni attól a ténytől, hogy sem a szereplőkben, sem a sztoriban nincs egy grammnyi érzelem sem."

Ez az egyetlen negatív kritika, ami eddig a Baby Driverről megjelent.