Dumáld be magad a slamtáborba!

17/05/03 szerda
ujnemzedek.hu
Imádod a slamet, ott vagy az előadásokon és nem cseng ismeretlenül Horváth Kristóf "Színész Bob", Kövér András "Kövi" és Simon Márton neve? Van egy jó hírünk: táborozz kedvenceiddel, egy jó szöveg most nyerő lehet!  

Az említett slammerek fejéből pattant ki az ötlet, hogy összetoborozzák az ország slamet, irodalmat, művészetet kedvelő fiataljait, hogy aztán egy nyári fesztivál során közösen elmerüljenek a szövegek tengerében, tanuljanak egymástól és létrehozzanak valami újat, ami még nem volt hazánkban. Július végén az orfűi Panoráma Campingben, rendezik a legeslegelső magyar Slamtábor, vagyis az "I. Összmagyar Slam Poetry, Spoken Word és Irodalmi tábor"-t.

Milyen programok lesznek?

  • A táborban 3 nap alatt több mint 50 program zajlik majd le, 3 helyszínen, szóval alapvetően úgy fog működni, mint egy (mini)fesztivál.
  • Számos kisebb és nagyobb slam verseny is lesz, összesen legkevesebb ~100 főnek biztosítva versenyzési lehetőséget (elég menő díjakért, természetesen).
  • A versenyek csak egy kis részét fogják kitenni a programnak: koncertekkel, költészeti, előadói és társadalmi tudatosságra nevelő szakmai műhelyekkel, kerekasztalbeszélgetésekkel, filmvetítésekkel, különleges vendégekkel és kivételes előadásokkal készülnek a szervezők, hogy mindenki találhasson magának valami ínyére valót.
  • Szeretnének tehát hangsúlyt fektetni a szakmaiságra, vagyis arra, hogy aki fejlődni, tanulni, "látókört szélesíteni" szeretne, ezt nívós programokon tehesse meg - és a szórakozásra IS, tehát aki csak lazítani menne, úszni, kikapcsolódni és megnézni néhány versenyt, filmet vagy koncertet, ugyanúgy jól érezhesse magát.
  • Legfőképp célja a tábornak tehát az, hogy szeretnék a magyarországi slamet és az arra épülő közösséget megerősíteni és összekovácsolni.

A szervezők azokra is gondolnak, akiknek nem biztos, hogy meg tudják venni a bérletet, de nagyon szeretnének részt venni a fesztiválon, ezért külön versenyt írtak ki számukra, "Dumáld be magad" címen. 

A pályázat részletei:

1. Írj egy slam szöveget arról, miért érzed úgy, hogy ott a helyed a táborban.
2. Ezt vedd fel videóra és töltsd föl a YouTube-ra, használd az #STB, a #slamtábor és a #jólesz hashtageket.
3. Küldd el a videód linkjét a Slamtábor Fb-oldalára ÜZENETBEN!
4. Ott megosztásra kerül.
5. A május 8. éjfélig (Slamtábor Fb-oldalán) a legtöbb lájkot kapó videó készítője kap egy ajándék hetijegyet a táborba.

Egyéb részletek:

  • A videók feltöltése folyamatosan történik, gyakorlatilag azonnal, beérkezési sorrendben.
  • Igen, az idő rövid. Igen, ez direkt van. 
  • A hetijegy (vagyis a nyeremény) a belépőn kívül tartalmaz majd egy sátorhelyet, egy ajándékcsomagot és napi egyszeri étkezést.

Kérdéseiteket a következő címre írhatjátok meg: slamtabor@gmail.com