Bonis Bona – A Nemzet Tehetségeiért Díj 2018 - elindult a jelölőfelület!

18/04/10 kedd
ujnemzedek.hu
A felhívásra a köznevelési intézmények pedagógusai, szakoktatói, felsőoktatásban dolgozó oktatói és civil szervezetek tehetséggondozói jelentkezhetnek.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárságához tartozó Új Nemzedék Központ a Nemzeti Tehetség Programmal karöltve felhívást tesz közzé a „BONIS BONA – A nemzet tehetségeiért” díjra a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző szakemberek, tehetségsegítők és tehetséggondozó szervezetek erkölcsi és anyagi elismerése céljából.

A „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” díj forrását biztosító Nemzeti Tehetség Program elindításáról az Országgyűlés döntött. Határozatával elkötelezettségét fejezte ki a tehetséges gyermekek, fiatalok hosszú távú segítésére, folyamatos fejlesztésére, valamint kiszámítható támogatására. A 2028-ig tartó program alapvető célja Magyarországon és a külhoni magyarlakta területeken a tehetségsegítés fejlesztése.

A díj elnyerésére a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző köznevelési intézményben dolgozó pedagógusok, gyógypedagógusok, szakoktatók, felsőoktatásban dolgozó oktatók, civil szervezetek tehetségsegítői és a tehetséggondozás területén működő szervezetek jelölhetők, akik oktatják, nevelik, segítik a gyermekeket, tanulókat, fiatal tehetségeket.

A felhívás oldalán három kategóriában lehet ajánlást tenni:

Itt fontos kiemelni azt is, hogy azon személyek, akik korábban „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” díjban részesültek, jelen felhívásra már nem ajánlhatók. 

Hasznos információk a jelöléshez: 

  • A jelölés online adatlap kitöltésével küldhető be. Ide kattintva elérhető.

  • Beküldési határidő: 2018. május 7. (hétfő) 23:59.

  • Az elismerés elnyeréséhez egy ajánlás szükséges, amelyet egy-egy jelölt esetében két ajánló közösen készít el.

  • Kategóriánként egy jelöltre csak egy ajánlás küldhető be és értékelhető.

  • Egy jelölt több kategóriában is ajánlható.

  • Egy jelölő több jelöltet is ajánlhat. Ezekben az esetben új ajánlási folyamatot kell indítani.