A mobil várhat! Fogadjunk, hogy te is így gondolod!

17/11/21 kedd
ujnemzedek.hu
Van ötleted? Van véleményed? Tessék, most megmutathatod mindkettőt!

Miről is van szó? Na, ez a két videó tökéletesen bemutatja...

Persze, persze..., most azt mondod, hogy te nem is vezetsz..., de az utcára azért ki szoktál menni?

A mobil várhat! - jeligével indít közös pályázatot a DUE Médiahálózat és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság. Céljuk, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy ne mobilozzunk vezetés és közlekedés közben!

A mobiltelefon nem csak hasznos és szórakoztató eszköz, amelyet ma már nem is tudunk nélkülözni, de elképesztően sok baleset forrása is. Ha közlekedés közben telózol, az elvonja a figyelmed, és könnyen végzetes balesethez vezet. Autóvezetés közben üzeneteket olvasni, úttesten átkeléskor jegyzeteket írni, pokémonokat fogdosni vízparton ostobaságnak tűnik, sőt, részben tilos is, mégis naponta megtesszük. Mert mindenki azt hiszi, vele nem történhet emiatt baleset. Ha az lenne a kérdés, hogy mi a fontosabb: elolvasni egy üzenetet azonnal, vagy elkerülni egy gázolást, amibe bele is halhatsz, nem is kérdés, mit választasz. - írják a szervezők a felhívásban. 


Forrás: DUE

Veled együtt sikerülni fog! Mondd el te is, hogy a mobilod megvár! 

Írd a tenyeredre, hogy „A mobil várhat!”, nyomj egy szelfit, és oszd meg „A mobil várhat!” Facebook-oldalon vagy éppen saját közösségi oldaladon nyilvánosan #amobilvarhat kommenttel. Nagyon fontos a #amobilvarhat komment, hiszen a nyereménysorsolásnál csak azokat tudják értesíteni akik nyilvánosan, hashtaggel ellátva osztották meg a szelfis képet. Az akcióban részt vevők között értékes ajándékokat sorsolunak ki.

A pályázatról: 

  • A fotó mellé írj egy maximum egy oldalas cikket arról, miért veszélyes a mobilhasználat közlekedés közben és küldd be a fotóddal együtt!
  • Szülők, ismerősök képeit is beküldheted, és osztályok is pályázhatnak.
  • A képet oszd meg a Facebook-oldaladon is, szintén #amobilvarhat kommenttel és ennek a linkjét is csatold a pályázathoz!
  • A pályaműveket elektronikus formában várják a DUE pályázati felületén (www.due.hu/palyazat).

Beadási határidő: 2017. november 20.

A pályázaton és a versenyen részt vehet minden 12-22 év közötti diák.

Eredményhirdetés és díjátadás: 2017. december

Részletek: www.due.hu