A Lélekzuhany koncertjén megértettük a titkot

16/12/05 hétfő
ujnemzedek.hu
Pillanatok alatt elvarázsolta kollégánkat a gyermekotthonosok különleges kórusa.

Kint tombol a karácsonyi vásár, szombat van, a Bazilikánál evickélünk át a tömegen, meg-megállva egy-egy bódé előtt, de nem időzünk sokáig, hiszen nem ide jöttünk. Az Ötkertbe vagyunk hivatalosak a KuckóMikulásra, ahol fellép a Lélelkzuhany gospel kórus is.

Aki az éjszakai életből ismeri a fent említett helyet, annak simán leeshet az álla, amikor belép a tánctérre, mert most a táncolók helyett kb. negyven, a mézeskalácsfestésbe belefeledkezett gyermek fogadja.

A kuckósok Mikulás buliján vagyunk, ahol különböző otthonokból érkezett gyerekek már az öreg szakállas érkezését várják. Kicsit belefeledkezünk az elképesztően családias hangulatba és épp beállnál már a mézeskalácsfestésbe, amikor megérkezik a szintén gyermekotthonok lakóiból álló Lélekzuhany.

"Találkoztam már néhány zenekarral eddigi munkáim során" – mondja a tourmenedzserként dolgozó kisérőm. „Ha mindenki ilyen lendülettel, pontossággal és profizmussal érkezne, mint ők, jóval kevesebb dolgom lenne” – teszi hozzá. És tényleg igaza van, pontosan a meghirdetett időpontban színpadra is lép a kórus.

A felállás egyszerű: elindul a zenei alap (némelyiket a Bolyki testvérek hangszerelték) és a Havasi Tibor vezette kórus énekelni kezd.

Ez ugyan egy korábbi koncertjükön készült, de valljuk be: így is meggyőző a produkció

Pillanatok alatt elvarázsolja a jelen lévőket a hangulat, az eddig játszadozó gyerekek is a kórusra figyelnek, és Tibor kérésére ők is beállnak egy-egy résznél tapsolni, sőt énekelni is.

„Nem csodálkoznék, ha újabb tagokkal bővülne az énekkar” – mondja kisérőm, majd elérzékenyülve nézi tovább a műsort, a végén megfogalmazva a titkukat is: „szeretik és tisztelik egymást, ettől működik ilyen jól.” Nem vitatkozom.

Show must go on! A következő Lélekzuhany koncert: (rögtön kettő)
December 17. 14:00 Abony - Szent István tempom
December 17. 19:00 Adventi koncert - Budaörsi Nepomuki Szent János Katolikus Templom

A koncert interaktív gitározással folytatódik, immár mindenki együtt énekel és természetesen befut a Mikulás is. Nem tudom hol máshol történhetne meg, hogy az „öreg” betoppanásakor az épp arra kószáló hatévesforma az örömvissantás vagy a félős elbújás helyett úgy dönt, megkínálja a szakállas jövevényt a kezében tartott sütivel. És ez szép. Nagyon szép.


Adj, hogy adjhassunk! Ajándékozz szeretteidnek Lélekzuhany cd-t, igazán szép ajándék rokonoknak, ismerősöknek és a céges partnereknek is. A cd megvásárolható: minden koncert helyszínén, lehet rendelni emilena havasitibor63@freemail.hu, vagy a havasitibor73@gmail.com címen! Forrás: Lélekzuhany Gospel Kórus