A legfontosabb téma a középpontban - érkezik a Családok Budapesti Világtalálkozója

17/05/15 hétfő
ujnemzedek.hu
A rendezvény szervezésével foglalkozó munkacsoportot Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár vezeti, együttműködve hazai és nemzetközi szervezetekkel.

2017. május 25 és 28 között minden szempontból érdekes és rendhagyó rendezvényre kerül sor. Ahogy azt az esemény honlapján is írják: "Az élet elfogadása, a gyermekvállalás, a férfi és nő házasságára alapuló család értéke az utóbbi évtizedekben megkopott, azonban a fenntartható jövő érdekében szükség van ezek helyreállítására. Magyarországon – meggyőződésünk szerint a családbarát intézkedések hatására is – örvendetes módon növekszik a házasságkötések száma, csökken a válások aránya, kis mértékben javulni kezdett a gyermekvállalási hajlandóság, és folyamatosan csökken az abortuszok száma, emellett nő az örökbefogadások száma. Mindezeket figyelembe véve a rendezvény célja az élet-, család- és házasságbarát környezet és közgondolkodás előmozdítása hazai és nemzetközi szinten."

A konferenciasorozat fő eseményei:

- 2017. május 25-én a program csütörtöki nyitónapja a hazai rendezésű Budapest Demográfiai Fórum II. lesz, melyen magyar és nemzetközi szakértők és politikusok tartanak előadásokat népesedés- és családpolitika témában.

- 2017. május 26-27-én az amerikai székhelyű World Congress of Families szervezettel közösen szervezik a Családok XI. Világkongresszusát. A szervezésben részt vesz, és a programon képviselteti magát a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, továbbá jelen lesznek a rendezvényen hazai, Kárpát-medencei, európai családszervezetek és családok, valamint politikusok, egyházi személyek, szakértők, egyházi közösségek, neves hazai és külföldi személyiségek.

- 2017. május 27-én életvédelem témában a One of Us – Egy Közülünk szervezet rendez fórumot, kiegészülve magyar és európai civil szervezetekkel, politikai és szakmai, valamint egyházi résztvevőkkel. 

Az összes infó elérhető még ITT.

FONTOS: a programsorozatra önkéntes segítőket is várnak. Ennek részletei Itt Találhatóak.

Regisztrálni itt lehet!