13 helyen nézhetsz ingyen minikoncertet a fővárosban

17/06/01 csütörtök
ujnemzedek.hu
Idén nyáron 13 helyszínen láthatunk, hallhatunk ingyen koncerteket a városban, miközben felfedezhetjük Budapest szépségeit. A szabadtéri ingyenes koncertek között hallhatunk majd erkélykoncertet, huszárruhás rézfúvósokat, múltidéző szaxofonzenekart, harangjátékot, korhű jelmezes vonósnégyest és népzenét is.

Fotó: Zenélő Budapest

A Zenélő Budapest során közel hatszáz minikoncert láthatunk, három hónap alatt. Az első szabadtéri koncertet már letudták május 26-án, pénteken, de aki még csak most kapcsolódna be a programsorozatba, annak van egy jó hírünk: a minikoncertek egész nyáron látogathatók, a város 13 különböző pontján, egészen augusztus 18-ig.

Fotó: Zenélő Budapest

Különleges helyszínekben nem lesz hiány, a város legcsodásabb pontjain állhatunk meg egy-egy koncertet meghallgatni. A húszperces előadásokkal olyan helyeken találkozhatunk, mint például a  Várkert Bazár Gloriettje, a Szentháromság téren a Magyarság Háza erkélye, a Szent István Bazilika előtti tér, a Vajdahunyad várának udvara, a margitszigeti Zenélő kút vagy a Műcsarnok lépcsője. Emelett olyan neves művészek is fellépnek, mint  Snétberger Ferenc, Ökrös Csaba vagy Szakcsi Lakatos Béla.

További információkat és a részletes programot itt olvashatod el.