Van egy kis időd? Csak a Dunát kéne megmenteni

18/09/14 péntek
ujnemzedek.hu
Önkénteseket várnak a Dunamentő kalandra, szeptember 16-án. Mire vársz? Kalandra fel!

Az esemény főszervezője a Hulladekvadasz.hu - Hulladék témájú hírportál és a Szemétszedés.hu - Takarítsuk ki együtt Magyarországot közösségteremtő oldal üzemeltetője, a Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány (JÖN Alapítvány). Az esemény fő támogatója, a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt., aki elkötelezett híve az élővíz védelmének.

Ha adhatunk egy jó tanácsot (és akkor is, ha nem :P), ne hezitálj, vegyél részt a vasárnapi Dunamentő kalandon a World Cleanup Day 2018 alkalmából, amin közös erővel tisztítjátok meg a budapesti rakpart legszemetesebb helyszíneit.

"Használjuk ki a folyó alacsony vízállását, különben a szemetet a víz viszi el. Hozd el barátaidat és találkozzunk szeptember 16-án, vasárnap délelőtt 10 órakor a Szabadság híd pesti hídfőjénél, a Fővám téren. Szemeteszsák és kesztyű lesz a helyszínen, de aki tud, hozzon magával. Az olyan hulladékot, ami szelektíven gyűjthető, azt a megfelelő helyre fogjuk elszállítani. Csatlakozzatok az eseményhez a nemzetközi Teszedd napján, és mentsük meg együtt a Dunát a szeméttől. Eljött a tettek ideje!" - írják a szervezők. 


Ide kattintva éred el a kezdeményezés Facebook-eseményét.