Ultramenő ötlet az Immigrantstől: nézd meg a klipjüket és segíts egy kattintással

18/02/27 kedd
ujnemzedek.hu
A Youtube-on, a klipjükre kattintva szavazhattok, hogy öt kórház közül melyiknek segítsenek a fiúk. 

A The Immigrants színt akar vinni egy kórház életébe – szó szerint. Méghozzá legújabb klipjük, a Let’s Get Lost segítségével. A rendhagyó kezdeményezés arról szól, hogy a zenekar tagjai egy kórház falait színesre festik helyi művészek és állami gondoskodásban lévő gyerekek segítségével. Azt, hogy melyik kórház legyen ez, ti dönthetitek el. Ehhez az kell, hogy osszátok meg a klipet a Facebookon, és szavazzatok, hogy a székesfehérvári, a gyulai, a nyíregyházi, illetve a pécsi kórház "színesedjen be", vagy pedig egy a budapesti agglomerációban. 

A Let's Get Lost, amivel szavazhattok:

A szavazáshoz kattintsatok a jobb felső sarokban látható kis "i" betűre (a képen pirossal karikáztuk be) :

Utána az alábbi menü bukkan elő:

(Ne zavarjon meg benneteket, hogy a menü duplán is megjelenik, csak a felsőt használjátok a szavazáshoz. Egyébként mobilon nekünk nem bukkant elő a kis "i", így ott szavazni sem tudtunk - ha ti tudtok erre megoldást, légyszi írjátok meg kommentben. De addig is szavazhattok asztali gépen, laptopon.) 

A Let’s Get Lost egyébként a tavasszal megjelenő Colorblind album egyik dala. Az album címe színtévesztésre, és színvakságra utal, és a klip is egyedi színvilágot kapott - nem véletlenül. "Színtévesztő vagyok, és elvileg ilyen színekben látom a világot. Nekem nem tűnik furcsának, mert nem tudom milyen a »normális«" - mondta  Szabi, a The Immigrants gitárosa. De mögöttes értelme is van a kifejezésnek: arra szeretnének vele utalni, hogy egy ilyen rendellenesség nélkül is képesek az emberek beszürkülni, mert belefásulnak a mindennapokba, és elfelejtik a színeket.

"Egyetlen megosztással és kattintással lehet támogatni az akciónkat, hiszen csak szavazni kell a kiválasztott településre. Szeretnénk éreztetni, hogy egy apró gesztussal is lehet nagy dolgokat tenni, csak merjünk kreatívak lenni. És ha a kezdeményezéssel csak egy embert is arra ösztönöztünk, hogy ő is segítsen egy rászorulón, már megérte" - mondta Kakas, a zenekar dobosa. 

Közzétette: The Immigrants – 2017. január 17.

A zenekar tavaszi turnéja egyébként a The Carbonfools társaságában március 16-án Székesfehérváron, a Petőfi Kultúrtanszéken indul a Hangfoglaló Program támogatásával.

Címkép: Totisz Tamás/Fototisz (Facebook)