Telefonon kapsz társat, ha egyedül kell hazasétálnod este

18/02/28 szerda
ujnemzedek.hu
Igen, van, amikor úgy jön ki a lépés, hogy egyedül kell hazamenni egy buliból, vagy akár csak egy késő estébe nyúlt munkanap után, de nőként ez sosem lesz a legjobb ötlet... Persze ilyenkor fel lehet hívni egy ismerőst vagy bevágódni egy taxiba, de közben elindult a hazakísérő szolgáltatás is. Jó ötletnek tűnik, de felmerült bennünk pár kérdés ezzel kapcsolatban.

Mi is ez az egész pontosan?

Egy új kezdeményezésnek köszönhetően este már nem kell azt éreznünk, hogy egyedül sétálgatunk a sötétben, hiszen a Hazakísérő Telefon túlsó felén egy kedves női hang próbál segíteni vagy épp megnyugtatni minket, hogy nem lesz semmi gond. Molnár-Csiki Maren 2017 novemberében indította el projektjét, teljesen önkéntes alapon. A hölgy két normál díjas telefonszámmal rendelkezik, amiket pénteken és szombaton 23 órától hajnali 4-ig lehet elérni. Beszélgetés közben elkéri tőlünk telefonszámunkat, a tartózkodási helyünket, valamint a célpontunkat, ahová el szeretnénk jutni. Ezek után virtuálisan útitársunkul szegődik, segít, ha eltévedünk, megmondja a legrövidebb utat, ha arra van szükségünk, vagy támogat minket lelkileg, ha épp rossz napunk volt. Baj esetén pedig azonnal értesíti a hatóságokat, mivel tudja a pontos tartózkodási helyünket, valamint, hogy mikor történt a baj. 

A kezdeményezést nagyon jónak tartjuk, de felmerült néhány kérdés, de úgy tűnik másokat is érdekelt a dolog, sőt Maren már meg is válaszolta őket:

  •  

  •