Szavazd meg, ki nyerje 2017-ben az Új Nemzedék díjat!

17/12/06 szerda
ujnemzedek.hu
Nézd meg a videókat és jelöld be, amelyik szerinted a legjobb!

A díj alapításának szándéka a társadalmi hasznosulás szempontjából látható, már befektetett erőfeszítések díjazása, támogatása volt.

Az Új Nemzedék Díj általános célkitűzése, hogy felhívja a figyelmet arra, léteznek olyan együttműködésen és önkéntes tevékenységeken alapuló innovatív kezdeményezések, amelyek az ifjúsági korosztályt szólítják meg, és a célcsoport bevonásával valósulnak meg. A pályázati kiírást itt lehet megnézni.

A pályázat során egy nyertes szervezet vagy informális csoport projektje kerül elismerésre, három kiemelt terület innováció, együttműködés, önkéntesség együttes értékelésére alapozva. A jelentkezés és az előválogatás lezárult, most pedig bemutatjuk a döntősöket.

Amennyiben kérdése van vagy információra van szüksége keresse kollégánkat a bokros.hajnalka@unp.hu címen.

A szavazás zárásának időpontja: 2017.12.11. 12:00

Eredményhirdetés: 2017.12.12. Youth Hungary - Az Új Nemzedék konferencia

A szavazófelület a bejegyzés végén található!

 

1. kidsnews.hu

A kidsnews.hu a hazai internetes lappiacon egyedülálló ifjúsági hírportál. A felület elsősorban a tizenéves korosztálynak szól és ők is készítik, rovataiban a korosztály számára fogyasztható formában a közéleti témáktól a természettudományon át a sportig, a pénzügyi kérdésektől a szerelemig helyet kap minden, ami érdekes.

 

2. Budakalászi Közösjég

A budakalászi ’Közösjég’ célja, hogy nemcsak egy műjégpályát, hanem egy mindenki számára elérhető, új közösségi teret hozzon létre.  Ennek eléréséhez minden korosztályból nagyon sok önkéntes munkájára és széles körű társadalmi együttműködésre volt szükség, melynek eredményeként megépült a nonprofit alapokon működő közösségi műjégpálya

 

3. Kötődően nevelés a családdal együtt, közösségbe szerveződve

A Gyerecsak Egyesület olyan közösségeket épít, ahol jó édesanyának lenni, jó a gyermeknek édesanyjukkal, édesapjukkal együtt lenni. Meggyőződésük, hogy a mindennapi élet során hasznos tudással, életvezetési stratégiával lehet a családokat igazán segíteni.

 

4. PET Kupa

A Tisza-menti települések segítségével a szemétgyűjtésből, a környezetszennyezés ellen indított harcból szórakoztató-ismeretterjesztő eseménnyé nőtte ki magát a PET kupa, melynek során a Tiszából összegyűjtött PET palackokból készített hajókon versenyeznek a résztvevők.

 

5. Konnekt Mentorprogram

A KONNEKT Mentorprogram célja, hogy középiskolásokat támogasson abban, hogy megtalálják a számukra megfelelő pályát. A program gondolatiságának terjedése és a generációk közti párbeszéd megoldás lehet arra, hogy a középiskolások tudatosabb döntést hozzanak a pályaválasztáskor.

 

6. H52 Családok Menni Tábor

A H52 Családok Menni Tábor során a családok egy hetet töltöttek a vízparton, kiszakadtak a megszokott környezetükből, mindennapi súlyos gondjaik közül. Megtapasztalták, hogy a környezetváltozás teret ad a fejlődésnek, a közös élmények pedig motivációt adnak a családok összetartásához és egy megtartó közösség kialakulásához.

 

7. Közösségek Pécsért

A „Közösségek Pécsért” projekt során megvalósított rendezvények hozzájárulnak a generációk közötti együttműködés és a társadalmi összetartás erősítéséhez; az önkéntes tevékenységekben való részvétel előmozdításához; a közösségi integráció, a civil társadalom megerősítéséhez.

 

8. MUSICAL és MISKOLC – Miskolc és környéke tehetségeiért GÁLAEST

Számtalan kiemelkedő énekest és előadóművészt adott Miskolc és Borsod-Abaúj-Zemplén megye hazánknak és ez az itt élő és munkálkodó szülőknek, pedagógusoknak és tehetséggondozó szervezeteknek, intézményeknek egyaránt köszönhető. Ebbe a sorba szeretne beállni a Zenével az Ifjú Tehetségekért Alapítvány is, ami elsősorban a zenés műfajokban tevékenykedő fiatalok támogatását tűzte ki célul.

 

9. Hatalomátvétel és diákparlamenti ülés

A Zalaegerszegi Városi Diákönkormányzat hagyományos eseménye a hatalomátvétel, amikor is a diákönkormányzat tagjai egy napra átveszik a hatalmat a felnőtt városvezetéstől, és megtartják diákparlamenti ülésüket. A városvezetés tagjai partnerként kezelik őket a város és a fiatalok jövőjét érintő döntések meghozatalával kapcsolatban, ezért elmondható, hogy „Zalaegerszeg nem csak a múlt és a jelen, hanem a jövő városa is.”

 

10. ELTE Együtt a Környezettudatos Szemléletért

Az ELTE Együtt a Környezettudatos Szemléletért (ELTE EKSZ) civil résztvevőként tekinti feladatának az Eötvös Loránd Tudományegyetem intézményi fenntarthatóságának javítását, környezetvédelmi feladatok ellátását, megszervezését és az ehhez szükséges feltételek biztosítását, ezzel elősegítve felsőoktatási közösségük fenntarthatóvá válásának folyamatát.   

 

A szavazás 2017.12.11. 12 órakor zárul. A szavazás és IP-cím- és cookie-azonosítással történik.  Egy IP-címről 24 óra alatt csak egy szavazatot lehet küldeni. Az adott IP-ről bejelentkezőknek erre az időszakra nem elérhető a szavazófelület.

A SZAVAZÁS LEZÁULT!