Segíts felépíteni az InDaHouse Hungary Önkéntes és Gyerekközpontját Borsodban!

18/07/12 csütörtök
ujnemzedek.hu
Segíts felépíteni Borsod első olyan központját, ahol minden hétvégén önkéntesek foglalkoznak szegénységben élő gyerekekkel! Lépj ki a komfortzónádból, és próbáld ki magad az InDaHouse Önkéntes- és Gyerekközpont építkezésén!

Az InDaHouse Hungary egy önkéntesekből álló csoport, akik 4 éve segítenek Miskolctól északkeletre 37 családot és 93 gyereket Hernádszentandráson, és 3 másik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kis faluban.

A csoport önkéntesei 45 óvodás és kisebb gyerekhez járnak házhoz fejlesztő foglalkozásokat tartani, a családjukat bevonva azzal a céllal, hogy az iskolához szükséges készségeiket fejlesszék, megakadályozva azt, hogy már első osztályban kialakuljon az a lemaradás, amit utána egyre nehezebb behozni. Van egy tanodájuk is, ahol hetente tartanak egyénre szabott fejlesztő foglalkozásokat 48 iskolás gyerek számára.

És hogy miért fogtak ilyen komoly építkezésbe? Erről ezt írják a honlapjukon: "Az a célunk, hogy az eddigi bizonytalan, átmeneti állapotot a stabilitás váltsa fel, ezért saját házat építünk Hernádszentandráson. 2018 őszére fog elkészülni az InDaHouse Önkéntes- és Gyerekközpont, amelyben minden gyerekfoglalkozásunknak dedikált helyszíne lesz, pl. a Skype szoba vagy a két csoportszoba. A tetőtérben alakítjuk ki az önkéntesszállást, ahol az egy-egy hétvégére, vagy akár a hosszabb távra érkező önkénteseket tudjuk elszállásolni. Ahhoz, hogy ez a ház felépüljön, anyagi támogatásokra és önkéntesekre van szükség, csak közös összefogás által készülhet el!"

Ezért rád is számítanak, hogy önkéntesként segíts a központ felépítésében.

Önkéntesként segíteni az InDaHouse Önkéntes és Gyerekközpontjának építkezésén azért jó, mert:

- szuper jól kikapcsol

- szuper dolgokat tanulsz, mint a téglavágás, a falazás, a tetőhéjazás, a burkolás

- szuper jó társaságban csinálhatsz valami

- szuper jót. Értsd: társadalmilag hasznosat

- szuper színed lesz :)

- szuper erős leszel :)

A jelentkezéshez szükséges jelentkezési lapot itt találod, az összes infóval együtt.

A helyszín gyönyörű és csendes vidéki környezet, szállásra a következő lehetőségek vannak: ágyban vagy sátorban, fürdő és konyhahasználattal, becsületkasszásan megoldva, 3 háznyira az építkezéstől.

Az építkezés alatt az étkezést mindenki maga oldja meg, de segítenek abban, hogy hol lehet vásárolni, vagy főtt ételt venni. Mint írják: "Közösen is főzhetünk, bográcsozhatunk, ha megbeszéljük. Van két kisbolt a faluban, Auchan Miskolcon (útba esik), Spar Encsen, étterem a szomszéd faluban."

Érdemes úgy jönni, hogy az építkezéssel töltött napok mellett meg tudd nézni a környék nevezetességeit: az encsi Anyukám Mondta Éttermet, a várat Boldogkőváralján, vagy a vizsolyi Bibliát. De számos fesztivál is van a környéken nyáron, ezekből itt szemezgethetsz.

InDaHouse Hungary

Weboldal

Facebook-oldal

e-mail: indahouse.hungary@gmail.com

telefon: +36-70-570-4950

Lépj be a Facebook-csoportjaikba:

Praktikus kérdések, infók: https://www.facebook.com/groups/1774242486206045/

Az IDH Központ támogatóit és önkénteseit tömörítő csoport, lelkesítő infókkal: https://www.facebook.com/groups/1741076375904679/

Ha kérdésed van, itt felteheted az InDaHouse Hungary csapatának.