Segíts a rászorulókon a lehetőségeidnek megfelelően, regisztrálj a Bike Maffiához!

17/01/13 péntek
ujnemzedek.hu
Rengeteg különböző aktvitás közül választhatsz.

Az elmúlt héten nagyon sokan aktivizálták magukat, hogy segítsenek a fagy miatt szenvedőknek. Az utcán és a hideg otthonokban egyaránt sokan kerültek életveszélybe, de a hivatalos személyek és a mozgósított önkéntesek legtöbbjüket megmentették a fagyhaláltól. Az ország legnagyobb önkéntes megmozdulására a Budapest Bike Maffia, az Age of Hope és a Menhely Alapítvány összefogásával került sor január 6 és 11. között, az eseményről a legtöbb országos médium is beszámolt. 

A Bike Maffia önkéntesei országszerte több nagyvárosban látnak el összetett feladatot, amelynek része az ételkészítés, a kiszállítás, rendezvényszervezés, videózás, filmvágás, a raktárkészlet menedzselése, irodai háttérmunka, online felületek menedzselése és még számos más teendő, ami a szervezet működéséhez szükséges. Ha úgy érzed, hogy akár csak havi egy órában is tudsz segíteni önkéntesen, hogy kevesebb rászoruló ember nélkülözzön, regisztrálj önkéntesnek ezen a linken, és értesítenek az aktuális lehetőségekről!

A csapat a budapesti Food Truck udvarban (IX. Üllői út 51.) gyűjtötte az adományokat: az emberek napokon keresztül folyamatosan hordták a takarókat, polifoamokat, meleg ruhákat, tartós élelmiszereket a raktárba. Az önkéntesek egy része magát nem kímélve napokon keresztül csak néhány órát aludt, hogy képes legyen átvenni és rendszerezni a beérkező tárgyi felajánlásokat. Amik valóban özönlöttek az adományozóktól, akik között voltak kisiskolások, tinik, huszonévesek, fiatal szülők, nyugdíjasok, munkanélküliek, cégvezetők, szegények és gazdagok.

Két sarokkal arrébb az Élesztőben (IX. Tűzoltó u. 22.) az önkéntes csapat másik fele szendvicseket készített, csomagolt, pakolt autóba, hogy a raktárban gyűjtött takarókkal, izolációs fóliákkal és polifoamokkal együtt eljuttassák a rászorulókhoz. A Bike Maffia csapata általában bringával viszi ki az ételt az aluljárók és utcák hajléktalanjainak, illetve a rászoruló családoknak, de az óriási mennyiségű kiszállítandó szendvics és hideg elleni védőfelszerelés miatt most telipakolt furgonnal és személyautókkal szállították az adományokat minden éjjel. Hajléktalanszállók ideiglenes lakói, az aluljárókban összegyűlt hajléktalanok, és az erdőben, külterületen élők is energiához és magasabb fokú védelemhez jutottak az akciónak köszönhetően.  

Regisztrálj önkéntesnek ide kattintva, és segítsd tudásodnak megfelelő szinten a Bike Maffiát!