Segíts a látássérülteknek! Legyél te is felolvasó!

18/02/22 csütörtök
ujnemzedek.hu
Ha úgy érzed lenne kedved segíteni az egyesület munkáját azzal, hogy felolvasol különböző könyvekből, akkor jelentkezz. Segíts a vak és gyengénlátó embereknek azzal, hogy élményt adsz nekik.

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége 2018. január 4-én, a Braille-írás Világnapján tartotta 100 éves Centenáriumi megnyitóját, ahol bejelentették a Bodor Tibor Kulturális Egyesület létrejöttét. Az egyesület célja az, hogy a látássérültek számára kulturális programokat, események szervezzenek, valamint a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége hangoskönyvtárát kibővítsék. Szeretnék a meglévő könyvek számát növelni modern, kortárs művekkel is, 2018 szeptemberéig 100 új hangoskönyv felvételét tervezik. 

book table read knowledge wisdom coffee people hand man mug chapters wood pen school study business
Fotó: Stocksnap

Te is lehetsz felolvasó!

Már nem kell semmilyen bonyolult kütyü ahhoz, hogy felolvasó váljon belőled: elég hozzá egy asztali számítógép vagy egy okostelefon, és egy csendes szoba.

Úgy érzed, szívesen segítenéd felolvasóként az egyesület munkáját, akkor készíts próbaolvasást. Ehhez csupán annyit kell tenned, hogy a Kis herceg egyik részletét felolvasod, amely a 13. fejezet első mondatával kezdődik: "A negyedik bolygó az üzletemberé volt." És a következő mondattal végződik: "Semmit. Birtoklom őket."  A próbaolvasás elején mondd be a nevedet, a könnyebb azonosítás érdekében. A kész anyagodat küldd el a hangkolcsonzo@gmail.com e-mail címre. 

Lehet a te műved is felolvasható!

Íróként vagy egy kiadó vezetőjeként is hozzájárulhatsz egy-egy mű felajánlásával. Lehet vereses kötet, lehet novellás gyűjtemény vagy regény, minden minőségi könyvet szívesen fogadnak az egyesület dolgozói. 

Az egyesület munkáját segítheted technikai tudásoddal is, a beérkezett hanganyagok vágásával. A Bodor Tibor Kulturális egyesülettel felvehetitek a kapcsolatot a Facebookon. A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének honlapja pedig innen elérhető.