Önkéntesek napja a Bethesdában: imádták a gyerekek és mi is!

17/12/06 szerda
ujnemzedek.hu
Kézművesség, játékos nyelvtanulás, és rengeteg zene: így ünnepeltünk mi!  Velünk tartott dr. Illés Boglárka, ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár, Bocskor Bíborka a Magashegyi Underground énekese és az Amigos - valamint természetesen az Új Nemzedék Budapesti Közösségi Tér csapata is.

December 5-én ünnepeltük az Önkéntesek világnapját - ezen a napon azoknak jár az össznépi taps, akik anyagi, avagy bármilyen ellenszolgáltatás nélkül általában vadidegenek számára hasznos tevékenységet folytatnak. Világnappá 1985-ben lett, majd 2002-ben az ENSZ Közgyűlése újabb közgyűlési határozattal szólította fel a kormányokat, hogy támogassák az önkéntességet, a gazdasági és társadalmi fellendülés stratégiai eszközét. 

Az Új Nemzedék Központ is fontos küldtetésnek tartja az önkéntesség népszerüsítését. Így a világnapra rengeteg akcióval készültünk. A megyeszékhelyeken található közösségi tereink mindegyikében várták kollégáink az önkéntesek jelentkezését és remek programokkal készültek. Nem volt ez másképp Budapesten sem:

az Új Nemzedék itt a Bethesda Gyermekkórházat célozta meg.

Ezen a különleges napon a csapattal tartott dr. Illés Boglárka, ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár, Bocskor Bíborka a Magashegyi Underground énekese és az Amigos is. Bíborka évek óta rendszeresen önkénteskedik, akárcsak az amigók: ők egy javarészt egyetemistákból álló csapat, céljuk, hogy súlyosan beteg gyerekek napjait szebbé tegyék egy hasznos eszközön, a nyelvtanuláson keresztül.

Az eseményt Bíborka egy igazi Mikulás-váró dallal indította, amibe besegíettek a bent fekvő gyerekek is - ők erre a két órára kicsit talán elfelejtkezhetek a betegségükről. Az önkénteseink mindent megtettek ennek érdekében: a kézműves asztalnál madáretetőt gyurmáztak, az Amigoknál pedig szanaszét társasozhatták magukat. 

Voltunk kicsit Mikulások is

Az Új Nemzedék Központ másik önkéntes csapata ezzel egyidőben a Kispesti Szombati Tanodába és a Mikulásgyárba vittek csomagokat. A gyűjtésbe beszálltak az irodaházban dolgozó cégek közül is néhányan, így összesen 53 db gazdag, nagy csomagot tudtunk összerakni. A tanodában 32 db csomagot adtunk át, és 13 db Jófogás plüsst, a többi a Mikulásgyárba került.