Önkéntes vágót keresnek a vakoknak készülő hangoskönyvekhez

18/03/07 szerda
ujnemzedek.hu
Technikai segítőket keres a Bodor Tibor Kulturális Egyesület, hogy minél több látássérült élvezhesse az általuk készített hangoskönyveket.

Korábban már írtunk arról, hogy a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége 2018. január 4-én, a Braille-írás Világnapján tartotta 100 éves Centenáriumi megnyitóját, ahol bejelentették a Bodor Tibor Kulturális Egyesület létrejöttét. Az egyesület célja az, hogy a látássérültek számára kulturális programokat, események szervezzenek, valamint a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége hangoskönyvtárát kibővítsék. Szeretnék a meglévő könyvek számát növelni modern, kortárs művekkel is, 2018 szeptemberéig 100 új hangoskönyv felvételét tervezik. 

Szerencsére nagyon sokokan jelentkeztek, ezért is van szükség önkéntes vágók segítségére

"Fantasztikus, hogy mennyien jelentkeznek hozzánk felolvasónak - hála Nekik/Nektek, kezdenek a könyvek életre kelni! A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségéhez tartozó látássérültek pedig nagyon várják, a Ti segítségetekkel életre kelt hangoskönyveket! Viszont ezt az iramot nehezen bírjuk kis csapatos háttérstábbal, szóval ha lehetséges, segítsetek nekünk vágókat találni, akikkel együtt véglegesíthetnénk az elkészült hangoskönyveket!" - írják az egyesület tagjai felhívásukban. 

Ha esetleg Te magad is szívesen részt vállalnál ebben és van hangvágói tapasztalatod, akkor írj a hangkolcsonzo@gmail.com e-mail címre és jelentkezz! Ha viszont nincs, már azzal is nagyon sokat teszel, ha megosztod a felhívást barátaid, ismerőseid körében, hogy minél több emberhez eljuthasson ez az önkéntes lehetőség.